Pilfink - Norra Malmaberg
När vi  namngav våra fåglar så rörde vi till det ordentligt. Sparv på engelska är Sparrow för det har vi lärt oss i skolan. Problemet är bara att det stämmer bara med den amerikanska engelskan. I Brittisk engelska heter sparv bunting.
Som om inte det var nog så finns sparrow i brittisk engelska och då handlar det om gråsparvar och pilfinkar.
Där har vi svenskar också rört till det genom att kalla den ena arten i familljen för sparv och den andra för fink. Det har vi dock löst ganska smart genom att kalla dem sparvfinkar.
Sparvarna har vi sen döpt till fältsparvar och sen kan alla vara nöjda och glada.
Pilfinken är dessutom den art som fått mig att sluta mata fåglar med frön på tómten. I stora flockar kom de förra vintern och skräpade ner något så in i h…. Så nu matar jag bara med talgbollar och jordnötter. Frön matar jag med i skogen och vid Frövisjön.