Fåglar jag fotat – rallhäger

Många tror nog att vi kryssjagande fågelskådare kastar oss i bilen och åker hur långt som helst, när som helst. Men de allra flesta av oss har en relativt liten s.k. dragradie där vi åker direkt. Min ligger ungefär en timmes bilväg utanför Västerås. Men allt beror ju på hur det ser ut i övrigt. Jag lämnar ju inte mina barn strandsatta på en fotbollsträning för att jag ska se en fågel och jag skolkar inte från jobbet.
Men när tillfällen bjuds som när man är ledig och inte har något annat för sig, så utökas dragradien och då kan det hända att jag drar iväg lite längre, men för det mesta har man inte sån tur att det stämmer så bra.
När det dök upp en rallhäger i Jönköping så hade jag dock den turen. Jag skulle precis påbörja mitt höstlov när larmet kom, så det gick ganska lätt att planera vad jag skulle göra då. Jag fick till och med med mig min dotter, och hamnade i lokaltidningen, för de tyckte att det var så intressant att någon åkte ända från Västerås för att se en fågel.

Fotad vid Rocksjön i Jönköping den 27 oktober 2014

Fåglar jag fotat – Fjällabb

Förra året låg all min fokus på att nå 300 arter i Sverige. För att nå dit krävdes några enkla kryss från fjällvärlden. Mina sommarfjäll ligger normalt i Idre och Grövelsjön, men där saknas bl.a. fjällabb och dalripa är ganska jobbig att hitta där.
Detta gjorde att vi bokade boende i Mittådalen och tillbringade några dagar på Flatruet. Ett lågfjäll i Härjedalen där man kan hitta det mesta i fjällfågelväg.
Redan första kvällen hittade vi denna fjällabb inte alls långt från vägen. Med tubkikare var det en riktig drömobs, men den var lite för långt bort för att få snygga bilder.
fjällabb
Fotad på Flatruet, Härjedalen den 14/6 2015.
Efter att vi kom hem från fjällen drog vi ned till Halland och hängde in ytterligare 2 arter och sen var jag uppe i 300.

Peace and Love

Jag tänkte försöka att lite kortfattat återge aftonbladets rapportering kring den stökiga inledningen på Peace and Love Festivalen.

Inledningen på den stora musikfestivalen Peace & Love i Borlänge blev stökig. Bland annat har två våldtäkter anmälts under natten till onsdagen.

– Med tanke på att det bara är i början av festivalen har det varit väldigt mycket fylla, misshandel, narkotikabrott. Det är fullt i arresten i Borlänge, säger Jimmie Lagerqvist, vakthavande befäl på polisen i Dalarna.
Festivalen har över 40 000 besökare och pågår till och med lördag, då bland andra Bob Dylan spelar.
Även om det är kortfattat så är det inte en samanfattning, det rör sig om rubbet, klabbet, hela skiten. Allt som Aftonbladet valt att publicera om en inledning av en musikfestival som omfattar våldtäkter, narkotikabrott, fylla, misshandel. Arresterna i Dalarna är fulla och Aftonbladet skriver knappt en notis.
Om jag skulle släppa mig på Råsunda skulle det generera mer rubriker, och det ser likadant ut överallt. Inga krigsrubriker, inga rop på undantagslagar eller åtgärdsprogram från förståsigpåare som ingenting förstår.
Det här bekräftar två saker om svensk media. De hatar svensk fotboll, och de skiter fullständigt i allt som sker utanför SL:s tunnelbanenät.

 

Jag är orolig…

… för min son.
Igår när han skulle sova ville han lyssna på Kalle Moraeus.
Kalle Moraeus
Tänk om han…

  • Börjar heja på Leksand
  • Tatuerar in en kurbitsmålning på vaden
  • Börjar tjata om en NMT-telefon
  • Flyttar till Söder och börjar yra om Bajen
  • Börja tycka att Siljan är vackrare än Mälaren

Nej usch och fy. Här krävs det åtgärder

Här har du din bild bror

Farfar lägger nytt tak på sin friggebod och jag har lovat hjälpa honom. Det är inget stort tak, men värmeböljehelvetet gör att det är ont om tid att jobba på ett svart papptak.
I alla fall for jag med ungarna till Kolbäck redan igår kväll för att kunna starta direkt på morgonen, vilket var tur, för vid pass 11.30 var taket så gott som klart, men plåten blev brännhet på några minuter så det fanns inget utrymme för omtagningar. Vi överlevde det hela och efter lunch kom NPG och vi packade oss till Sandabadet i Kvicksund.
När vi kommer hem planerade jag att bygga igen mellanrummet mellan kylskåpet och taket, men när jag ska börja mäta upp avståndet upptäcker jag att det fanns utrymme för det 35cm höga överskåpet på IKEA som jag tidigare funderat på.
overskap
Sagt och gjort, Flisan och jag for till IKEA och köpte ett skåp istället. Vi passade okså på att flänga till Coop och köpa doslock till alla dosor i taket 5 st. Så nu hänger det inga lösa sladdar från vårt tak längre.
När jag sedan efter att ha ätit lite skulle sätta ihop skåpet upptäcker jag att vi fått fel lucka, eller luckor för det var två i paketet jag fått.
Snabbt som sjutton tillbaka till IKEA och lämna tillbaka det felaktiga paketet och in och köpa rätt, och jag var på rätt ställe tidigare, och nu fans där inga paket med två mindre luckor så någon måsta ha lyckats lägga dit fel.
Bror ville så gärna se bilder på det fina överskåpet och till hans stora sorg tog batteriet i skruvdragaren slut innan jag var färdig så han fick vänta ända till nu 🙂

© 2022 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑