Kryssbonanza

Ju fler kryss man får i fågelboken, desto jobbigare blir det att få nästa kryss brukar jag hävda. De senaste tio dagarna har dock inte direkt talat för den tesen.
Förra året hängde jag in mitt första kryss först i april, och nu är det bara första april och jag har redan hunnit med 5X i år. Alla de senaste tio dagarna.
Det började med ett välplanerat kryss, när jag åkte med VOF till en känd hackspettslokal och kryssade vitryggig hackspett. Det som inte var planerat med den utflykten, var att en svartstrupig järnsparv skulle finnas på dragbart avstånd, så mer än halva gänget drog vidare och hängde in ytterligare ett kryss.
Jag kunde dessutom plocka bort en s.k skamart från min ”att kryssa”-lista eftersom det fanns alfågel i närheten.
kaspisk
 
Redan här kändes mars månad lite smått fantastisk, men bara några dagar senare dök Sveriges första kaspiska pipare upp på Mörkö i Södermanland. Inom min dragradie, men inte tillräckligt nära för att göra ett kvällsbesök en vardag, så jag fick hoppas på en långstannare och vänta till helgen. Vilket med facit i hand inte var helt fel eftersom lördagen bjöd på strålande vårväder och riktigt snygga obsar av den lilla vadaren.
Tushen efter det krysset i boken hann inte ens torka innan nästa raritet dök upp i Södermanland. Den här gången var det en isabellastenskvätta som slagit sig ned på en åker utanför Strängnäs i går eftermiddag.
Nu var klockan dessutom omställd till sommartid vilket gav mig och Lilleman tillfälle att åka redan idag och hänga in mitt 5:e och Lillemans 2:a kryss på 10 dagar.
270 arter är jag uppe i nu och Lilleman 247 vilket vi firade med en festis och Zoo-påse på närmsta mack.

en Androidapp utöver det vanliga

//www.youtube.com/watch?v=3I24bSteJpw
Jag tog hem den till min HTC Hero och testade den på lilleman, men den ville inte acceptera honom som gris 🙂

Kalsongfunderingar

Hittade inga rena kalsonger i morse. Fråga är hur jag ska tolka det hela.
1. Jag har för få kalsonger.
2. Någon tycker att jag borde tvätta själv.
3. Det är coolt att köra Combat.

Wilton klar för MFF

Hela vintern har ryktet om vår forna brasse florerat upp och ner på div fora och i tidningar. Ryktet har varit det ihärdigaste ryktet jag varit med om sen Kennedy i princip var klar för ManU för ett antal vintrar sedan.
Idag den 1:a april bekräftas det av MFF att det är klart.
På Gnagarforum kan man just nu porrsurfa om man vill bekräfta sin mytbild av arga gnagare. Nu vet jag inte hur mycket gnagare det egentligen rör sig om. Ã…tminstone en av de största gaphalsarna vet jag kommer från Luleå och kan inte ta sig till premiären eftersom att den samanfaller med renarnas kalvning.
Jag har tidigare varit inne på hur folk orkar bli så upprörda och hur de kan se det som ett stort svek.
Är det så förbaskat betuttade i Wilton vore det väl enklare att börja heja på MFF istället för att skämma ut oss gnagare genom att bete sig som småungar som inte får sitt lördagsgodis.

Kontantlös

Förutom lite småmynt som jag får tillbaka när jag betalar med rikskuponger har jag nästan aldrig kontanter på mig. Jag tycker att det är praktiskt och bra att betala med kort.

Något som irriterar mig å det grövsta är alla förbannade småkiosker som ska plocka ut en kortavgift på 5 spänn så fort man handlar för under 100 kr.
För det första så står det i avtalet med VISA att de inte får ta ut någon extra kortavgift.
Kioskerna hänvisar till att det kostar pengar för dem, men det gör det för mig också.
Jag betalar mina avgifter för att ha VISA-kort varför ska jag betala deras avgifter också.
För det andra så rör det sig nästan uteslutande om Kiosker som tar ut denna dumma extraavgift. Kiosker där merparten handlar för under 100 kr.
Varför ska de då överhuvudtaget erbjuda kortbetalning?
Kiosker, kortavgifter, visa, bankkort, kontanter

© 2020 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑