Jag ser ljuset i tunneln

Under gårdagskvällen fortsatte mitt arbete med att återställa sidan till vad den var innan jag pajade den.

Under lugna stunder på jobbet passade jag också på att indexera lite bilder till mediabiblioteket. 3000+ var nog närmar 4000 bilder, för när jag loggade in igår på jobbet så hade jag 3768 bilder kvar att indexera. Nu har jag typ kommit halvvägs och har färre än 2000 bilder kvar. Eftersom jag indexerar 100 bilder åt gången så blir det 20 körningar till. Tillägget jag använder är inte jättesnabbt men det fungerar och jag har inte bråttom.

När jag är klar med återställningen tänker jag skriva en sammanfattande steg-för-steg-guide hur jag gick till väga. Något jag hade uppskattat att hitta när jag körde fast.

I går kväll….

  • installerade jag Google Site Kit och uppdaterat adresser i analytics och webmaster tool
  • fortsatte jag att registrera bilder
  • Moddade jag temat så att utvalda bilder inte visas i inlägg och arkiv
  • fixade jag en Facebook-widget
  • fixade jag mina fotosidor (google-photo)
  • skrev jag ett inlägg om skedand

Alla googlegrejer var ju inga större problem, lite rörigt att hitta på deras paneler när man bara vill uppdatera en adress, men det gick bra.

Att visa en widget med sin facebook-sida borde vara en enkel sak, men jag tycker att det är en smula drygt att behöva använda en egen app på Facebook för detta. Kanske finns enklare sätt som jag missat.

När det kommer till visningen av utvalda bilder i temat så tycker jag att det är riktigt störande att varenda tema promt ska visa den utvalda bilden överst i varje inlägg. Jag gillar utvalda bilder. Då styr jag över vilken bild som ska visas när man länkar till inlägget eller sidan. På vissa teman där man bara ser ett utdrag ur texten på första sidan är det också snyggt med en bild till och då vill jag kunna bestämma vilken bild.

Men i själva inlägget eller på sidan så vill jag bestämma VAR bilden visas. Bara för att den är utvald behöver det inte betyda att jag vill visa den överst.

Men ändå så har 90% av alla teman den funktionen. Riktigt irriterande.

Lösningen för mig har varit att gå in i temaredigeraren och ta bort koden som visar bilden. Jag har samma tema nu som innan katastrofen, men när jag tar bort koden så är bilden ändå kvar. Jag testar fram och tillbaka utan att lyckas.

Detta började jag med redan i förrgår och jag var riktigt frustrerad över att inte få till det. När jag började labba lite på min testsida med alternativa teman, så upptäckte jag att det var ett tillägg för cash-lagring av sidan som ställde till det. När jag gick in och tömde cashen så löste sig allt.

Kvar att göra

  • fortsätta med bildindexeringen
  • Fixa några widgets som syns i mobilversionen
  • Börja blogga som vanligt igen

Billös

Nu har jag lämnat tillbaka Opeln jag haft till låns i helgen, och vår egen bil står fortfarande på Upplands Motor i Akalla.
Nu är jag väl inte direkt beroende av bilen, men det känns inte direkt kul att först serva bilen och sedan få köra den till en annan verkstad direkt och bli utan bil i flera dagar.
Skönt att ha brorsan som både taxi och hotell 🙂 Stort av honom att offra upplösningen i 5-milen för att hjälpa mig att lämna tillbaka hyrbilen i Täby.

Köp en korv

Flisans klass ska till Kopparbo på lägerskola och nu säljer vi salami för att samla pengar till det.
Korvarna kommer från delikatesskungen och produktinfo hittar du här.
salamiKorvarna kostar 165 kronor styck och om ni vill köpa ringer ni mig eller NPG och beställer senast den 5:e mars.
Har du inte mitt telefonnummer, men ändå tycker dig bo och stå mig tillräckligt nära för att få en salami hemlevererad så kan du väl skriva en kommentar, så får vi se om det går att lösa.
Till syster Carro: Dett är inget erbjudande, det är en uppmaning. Nu har du chans att ge tillbaka för alla jultidningar 🙂

Nya regler i fotboll?

Fotbollen är konservativ när det gäller regler, och med tanke på att det spelas fotboll överallt i alla väder så är det inte så konstigt.
Småförändringar och tolkningsändringar av regler sker väl i princip hela tiden men större förändringar är inte vanliga. Sist var det väl när hemmåtpass till målvakten förbjöds.
olsson-rott_506337l
Nu finns det dock ett förslag på att införa korta utvisningar vilket jag är en smula positiv till. Jag tycker att det finns för många ovårdade spelare som tar ett gult på tok för lätt. Om det samtidigt innebar att man fick vara bänkad i 10 minuter så tror jag att flera spelare får tänka om, eller får svårare att ta en plats i startelvan.
Tydligen finns det två varianter av regel som diskuteras. Att gult kort samtidigt innebär 10 min utvisning, och ett brandgult kort som är ett mellanting mellan det gula och röda.
Jag är alltså en aning positiv till det förstnämnda, och ser inget behov av det brandgula förslaget.
Anledningen till att jag är lite försiktigt positivt inställd till det hela, är att det redan idag blir konsekvenser av ett gult kort, men i kortare turneringar och träningsmatcher kan man i princip strunta i dem.
Sen finns det nog en risk att domare blir fegare med att dela ut varningar om de får direkta konsekvenser. Vi ser redan idag att domare har svårare att blåsa frispark eller straff om en match står och väger i slutminutrarna.
Skulle det bli effekten så kommer de fördröjda effekterna (avstängningar) av ett gult kort att bli färre, samtidigt som spelare kan spela lite fulare än vad de gör idag utan att dra på sig mer än frisparkar.
Aftonbladet ville givetvis ha in spelares åsikter om det hela och frågade bland annat Erik Wahlstedt i Helsingborg, men han borde ha valt att inte kommentera det hela.

– Njae, jag förstår ju tanken, men jag tror inte att det skulle fungera. Får man sitta tio minuter i båset blir man ju kall och måste värma upp igen.

eh? och hur kommer det sig att det fungerar i Hockey, Handboll och Bandy? och hur noga brukar fotbollspelare värma upp efter halvtidsvilan på en kvart.
För övrigt hade jag varit helt emot detta förslag om Rubarth fortfarande hade spelat i AIK.

Jag fick en utmaning….

Jag har kommit på att det är ganska besvärligt med bloggutmaningar, svåra att göra och så går de egentligen bara ut på att få andra att länka vidare och tillbaka, så om man får för många blir det bara plottrigt. Nu fick jag en rätt rolig av Anna, och hon är förskollärare på min sons avdelning så jag törs inte annat än att anta utmaningen. Vem vet, hon kanske tutar i Lilleman att börja ropa Pappa till brevbäraren annars.
Fortsätt läsa

Lookalike

Ni rojalister där ute får ursäkta, men tillkännagivandet av Kronpinsessans förlovning….

….påminde mig om Filippa Bark.

Den enda som talar utan manuskript är Kungen, och han om någon borde hålla sig till ett manus.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑