Om Godsigris

En sida och blogg av och med Johan Karlsson.

Jag har sedan jag skaffade internet hemma -96 haft ett stort intresse i att knåpa ihop hemsidor, och det har blivit en och annan under åren, med Kolbäck the Website – En humorsida om min födelseort och Gnagare.nu en multimediainriktad AIK-sida som de största framgångarna.

för mitt arbete med Kolbäck the website tilldelades jag Linneastependiet av Kolbäcks musikförening, ett symboliskt stependie på 100 kr, men det kan liknas vid att bli utsedd till årets Kolbäckare, vilket var en stor ära.

Gnagare.nu gav inga utmärkelser, men den genererade mycket trafik och var väldigt populär och efter ett tag kändes det mer krävande än roligt att driva den så jag skrotade hela projektet.

Vad handlar då Godisgris om?

Det har hänt en hel del i mitt liv sen jag började blogga på godisgris i september 2006. Då visste jag inte riktigt vad bloggen skulle handla om, och eftersom det är en personlig blogg så har innehållet skiftat rätt mycket under åren som gått. Från början handlade det rätt mycket om AIK och fotboll. Då åkte jag fortfarande på de flesta hemmamatcherna och följde AIK nära.

Jag bloggade också mycket om teknik och en pendlares vardag under de år jag jobbade i Stockholm och pendlade med SJ 4 dagar i veckan.
Intresset för AIK och teknik har inte försvunnit. Skillnaden är väl att jag inte följer det lika intensivt, men jag blir fortfarande lika glad när AIK vinner och lika ivrig att öppna kartongen till en ny telefon.

Att blogga om telefoner och appar till Android känns däremot inte lika spännande eftersom det blivit mer vardag med smartphones och det finns inte längre lika mycket att upptäcka.
Det samma gäller AIK. När jag inte längre följer laget lika intensivt så har jag inte heller så mycket att tillföra. Det får bli något inlägg då och då.

Något jag däremot bloggar intensivt om nu är fåglar och fågelskådning. Fågelintresset har alltid funnits, men i och med ett ryggskott som tvingade mig att röra mig mer, så skaffade jag en tubkikare och började skåda mer intensivt. Ett intresse som dessutom min son gillar och delar med mig, så att jag numera nästan enbart bloggar om fåglar har sin naturliga förklaring.

Familjen

Min familj nämns då och då i min blogg, så att presentera dem känns inte mer än rätt.

Erika
Min fru, som är något yngre och mycket vackrare än mig.
Jag träffade henne på jobbet och då det var jag som satte arbetsschemat på vår förskola var jag snabb att sätta in henne på gemensama öppningar och stängningar med mig 🙂
Något hon och jag har gemensamt är att när vi är intresserade av något så går vi ”all in”. Tack och lov för våra barn har vi ännu inte hittat något gemensamt intresse. Om jag är besatt av fåglar så är hon besatt av att träna och förbruka sin energi på gym. Men vi föredrar att inte se oss som besatta. Snarare engagerade och energiska.

När jag bloggar dyker hon upp som NPG, Mamman, min fru och ytterst sällan som Erika.

Felicia

Felicia föddes en torsdag 1999 och hade verkligen bråttom. Eller så var det Erikas norrbottniska lugn som gjorde att hon trodde att värkarna skulle gå över. I alla fall så höll Felicia på att födas redan hemma i hallen på Hägerstensåsen. Vi hann i alla fall in till förlossningen och där var det över på en timme.

Hon föddes samma dag som det blev fred i Kosovo så på löpsedlarna stod det FRED med stora bokstäver.

Felicia har spelat fotboll hela sitt liv känns det som, men det stämmer inte. Hon började rätt sent, men hon har fortsatt och spelar nu i Gideonsberg.

Hon har också valt att gå i sina föräldrars fotspår vad gäller yrkesval och pluggar nu till Förskollärare på Mälardalens Högskola.

Dyker upp som Felle eller Storasystern i bloggen. I äldre blogginlägg kan hon också ha förekommit som Flisan.

Hon har i omgångar bloggat sen hon fick en blogg av mig 2008
Vill ni hitta henne nu så hittar ni henne på http://nouw.com/feliciarodling

Benjamin
Föddes 2005 och visa av hur snabbt det gick med Felicia vägrade vi lämna förlossningen när barnmorskan sa att det skulle ta lång tid. Tur var väl det, för det gick snabbare än vad de hade trott.

När han föddes hade Kajsa Bergkvist tagit guld i VM i Friidrott så hans löpsedlar var prydda med GULD i stora bokstäver.

Kallades tidigare Lilleman på bloggen, men han bad mig att sluta med det och numer skriver jag alltid Benjamin när jag nämner honom.

Benjamin har också börjat blogga lite smått och tog över sin egen webbadress http://benjamin.godisgris.se i mars 2016.

Roligt med bloggen

Halva nöjet med denna blogg är annars att meka med den under huven, så jag byter tema, och testar nya plug-ins ganska ofta. Har faktiskt lärt mig av misstagen med en allt för seg databas och experimenterar numera med pluggar och teman på en separat WordPress-installation.
Hoppas att ni kommer att trivas här på godisgris.

Sociala medier

Jag är nyfiken och testar gärna nya intressanta sociala tjänster på internet. Längst upp i högerspalten hittar du en grupp ikoner till mina profiler på flera sociala sajter, men de jag använder flitigast är


Twitter där jag går under namnet Gambleputti och är väl mest att se som en periodtwittrare. Skickar Autotweets när bloggen uppdateras men kan långa perioder vara mer eller mindre frånvarande från andra former av tweets även om jag tycker att Twitter egentligen är ett roligare och enklare socialt alternativ än Facebook.


Facebook där jag också kallar mig Gambleputti är det mest använda sociala mediet av mig. Trots att jag gillar Twitter mer så är Facebook den plats som används av flest och det är här man kan hålla kontakten med allt och alla.

På YouTube är jag också periodvis aktiv. Kort och gott så baseras aktiviteten mer på om jag skapar några filmer eller inte. Mest privata filmer från min sida som när ungarna lär sig cykla eller gå och så. Här hette jag länge Knodde som var mitt förra internetnick men nu är mer eller mindre övergivet. 2022 lyckades jag dock få en ny adress till min kanal.

https://www.youtube.com/@Gambleputti

Här har jag faktiskt två konton. Ett personligt där jag som så många andra medelålders lägger upp bilder på de delar av mitt liv som jag vill visa upp. Lite som när man förr i tiden skickade vykort till folk för att visa att man levde det liv man ville leva. Gissa vad jag heter här? Gambleputti så klart.

Det andra kontot är ett jobbrelaterat konto som jag startade i höstas när jag fick börja bygga upp en intern naturskola på skolan jag jobbar på. Jourhavande skolgårdsbiolog heter jag och här hittar man bilder på naturskoleverksamhet och andra roliga saker från naturen som vi stöter på på skolgården. Många kryp blir det.

Spotify

När Spotify var nytt och man var tvungen att få en invite för att få skapa konto var jag ganska snabbt med på banan och var väldigt populär bland vänner ett tag. Man fick nya invites att dela ut med jämna mellanrum och när jag annonserade ut dem gick de som smör i solsken.
Här heter jag som vanligt Gambleputti.

Det där med Gambleputti dårå

Varifrån kommer Gambleputti och varför kallar du dig det brukar folk fråga. Det hela är en felstavning av en karaktär i en Monty Python-sketch och den korrekta stavningen ska vara.

Johann Gambolputty-de-von-Ausfern-schplenden-schlitter-crass-cren-bon-fried-digger-dingle-dangle-dongle-dungle-burstein-von-knacker-thrasher-apple-banger-horowitz-ticolensic-grander-knotty-spelltinkle-grandlich-grumblemeyer-spelter-wasser-kurstlich-himble-eisenbahnwagen-guten-abend-bitte-ein-nürnburger-bratwürstel-gespurten-mitz-weimache-luber-hundsfut-gumeraber-schönendanker-kalbsfleisch-mittleraucher-von-Hautkopft of Ulm.

Att första namnet var Johan gjorde att jag identifierade mig med karaktären men hela namnet var lite väl långt att ha i sin g-mailadress tänkte jag och förkortade det hela och stavade helt enkelt fel på Gambloputty, men den felstavningen gjorde mitt nick unikt och hittills har jag inte misslyckats med att registrera det som användarnamn någonstans.

Integritetspolicy

Jag har skapat en egen sida för integritetspolicy där ni kan se vad jag sparar för info om er och vad jag gör för att skydda er integritet.

Läs mer om det här.