Minnen från bloggen

Här nedan följer de inlägg som jag skrivit just denna dag tidigare år.

Det finns 9 inlägg publicerade den 15 april

 • 2022
  • Påskrally efter två dagar Artrally eller artrace är när fågelskådare tävlar om vem som kan se flest arter under en begränsad tid. För de flesta av oss är tävlingen inte det viktigaste utan vi ser det snarare som en chans att få tillbringa mycket tid ute i fågelmarkerna och tävlingen blir en bonus. Under påskhelgen har vi ett påskrally […]
 • 2020
  • Veckans naturskola – Håvning i bäcken Även om man gärna vill se sitt naturintresse som brett, så är fåglar det jag lägger fokus på och något jag känner mig trygg med.  Att följa årstiderna i skogen och ha koll på de vanligaste träden och växterna där kommer med av bara farten. Den här veckan gav jag mig dock ut på ett […]
 • 2016
  • Fåglar jag fotat – Bergfink Bergfinken gillar att sitta högt och sjunga. Gärna exponerad och därför har jag den del grodperspektivsbilder på sjungande bergfinkshanar med svart huvud. Men jag vill som sagt gärna ha bilder på fåglar i ögonhöjd och därför blev ja rätt glad när jag hittade den här fågeln under en vinterpromenad. Den är fotograferad i Ramnäs den […]
 • 2011
  • Nyfiken Jag är verkligen nyfiken på vad NPG och Flisan gjort med vårt microlock Edit: Nu vet jag vad de gjort och utlyser en liten tävling med den stora äran som pris för den som först lyckas lista ut vad som hänt.
  • Gästblogg Hoppas erbjudandet att gästblogga fortfarande kvarstår. Jag ville skriva lite om en jättemysig stad i England (där jag bor!) En timme söder om London finns Brighton.Fram till 1700-talet var Brighton en liten fiskeby vid namn Brighthelmstone. Förändringen från fiskeby till stad har varit stor. Idag är Brighton en bohemisk stad packad av pubar, mysiga caféer […]
  • Medresenär Idag har jag med mig en konsult till Helpdesk
 • 2010
  • Väntar… För en telefonnörd som jag är det jobbigt att beställa en ny telefon och behöva vänta på leverans. Att sedan behöva läsa statusuppdatering efter statusuppdatering på facebook om hur bra hans telefon är, från en redan lyckligt lottad gör ju min väntan till tortyr. Men den som väntar på något gott….
 • 2008
  • Nu är vi på G Ilskan över gårdagens ”skandal” på Råsunda har lagt sig nu och jag ska försöka att hålla mig från att kommentera det hela alltför mycket, men….. En del saker som upprlr mig villl jag ändå ta upp. Det som hände igår var inte av den kalibern som det som hände på SöS för två år sedan, […]
 • 2007
  • Drömfinal i FA-cupen? Jag ska till London med jobbet i maj och har sett fram emot att få bevittna FA-cupfinalem på en genuin engelsk pub med fotbollstokiga engelsmän. Sen går två av mina värsta ”inte_tycka_om” lag Celsea och ManU och tar sig till en så kallad drömfinal. Fy fan säger jag och ser fram emot ett besök på […]