Är Siewert Öholm ond?

Det mesta jag skrivit här har varit lättsamt och gärna med lite humor. Dagens rubrik kan kanske antyda att något liknande, men jag är fullt allvarlig.
Jag satt och lyssnade på P1 i bilen hem från jobbet och där var Siewert med och pratade om en ny Kristen TV-kanal i norge som han blivit chef för.
Det behöver väl inte vara så konstigt i sig, men det som skrämmer mig var hans retorik som kändes som hämtad ifrån den amerikanska kristna högern.
En rörelse som fördömmer allt de inte begriper som ondska.
Idag  heter kanalen Verdikanalen men kommer i sverige  att  kallas  värdekanalen och Siewerts uppdrag är att göra den till en kanal för alla.
Själv hoppas jag att den före detta misstänkta sexförbrytaren misslyckas kapitalt för det sista vi behöver är en homofob, vit amerikansk väckelserörelse.
En väckelserörelse i sig är ingenting som skrämmer mig, men den amerikanska kristna högern sysslar tyvärr inte bara med andlighet utan lägger sig även i politik och annan samhällsdebatt.
Sverige är världens mest sekulariserade land och det borde vi vara stolta över men om kostnaden för det ska bli att frikyrkliga högerkrafter tar över så tycker jag att vi ska förstatliga den svenska kyrkan igen.
Läs lite mer om vem Siewert är:

  • En rättegångshandling
  • Om Jonas och Mark och Homosexuella

Avslutar med att citera Johan Anglemark som bloggar här
”Varje gång en människa tar sitt liv för att hon tror att det finns en gud som hatar henne för att hon dras sexuellt och emotionellt till någon av samma kön bär du en del av skulden, Siewert. Varje gång någon människa lever olycklig för att hon inte vågar visa för andra att hon älskar någon av samma kön bär du en del av skulden, Siewert. Om den gud du tror på finns, hoppas jag att han förlåter dig för det. ”