AIK säljer huligankläder

Den 16:e augusti slår AIK upp dörrarna till en ny butik på Drottningatan i Stockholm.
Då öppnar nämligen The Terrace. En butik med tydlig inriktning på dyra märkeskläder.
Bland de olika märkena finns Lacoste, Stone Island och Pringle. I och med att casualkulturen eller huliganerna är mycket förtjusta i dessa dyra märken så har Aftonbladet med hjälp av Bosse Lundqvist (Svensk ElitFotboll och Djurgårdens if ff AB) lyckats vinkla det hela till att AIK kommer att sälja Huligankläder.
Jag kan köpa att Aftonbladet i brist på annat spekulerar och fabricerar ihop nyheter som kan väcka känslor. I slutändan kommer denna artikel ändå att gynna den nya butiken och AIK.
troja.jpg
Men att Bosse L som i artikeln representerar SEF, en organisation där AIK också är medlem så tydligt fördömmer butiken och AIK är riktigt oroande eftersom att det hela är ytterst långsökt och sensationslystet.
För det första kan man inte driva en butik mitt i centrala Stockholm med ett kundunderlag räknat i hundratal, vilket kort och gott borde utesluta deras teorier om att Det rör sig om huligankläder.
För det andra är inte kläderna framtagna för att slåss i. Jag är själv ingen expert på slagsmål, men dyra märkeskläder är väl inte direkt det första jag skulle välja att ta på mig om jag planerade att gå bärsärkargång.
Att huliganerna väljer dem är väl snarare en fråga om identitet och med dyra snygga kläder skiljer man sig mot den vanlige supportern.
Detta leder in mina tankebanor på att om AIK nu öppnar en butik som säljer märken som bråkstakar gillar, så kommer det kanske att innebära en spridning av klädmodet även utanför deras kretsar och deras kännetecken kommer att försvagas.
Ungefär som att idrottspublik tidigare återerövrat svenska flaggan och nationalsången från högerextremister.
Jag tvivlar nämligen på att Stone Island, Lacoste m fl vill bli associerade med fotbollshuliganer, så AIK gör kanske dessa märken en tjänst.
Det är mycket illa att en ordförande motarbetar, eller försöker att motarbeta en medlem i en organisation såsom Bosse L gör mot AIK.
Jag hoppas att AIK påpekar detta så att han får kliva av sin post, för  personer som han som förstör svensk fotboll mer än vad huliganerna gör.
På Gnagarforum kan man läsa många roliga och kloka inlägg i ämnet idag
AIK, Terrace, Bo Lundqvist, SEF, Huliganism


Kommentarer

2 svar till ”AIK säljer huligankläder”

  1. //larslindblad.wordpress.com/2007/08/09/13/
    Det här är riktigt kul!

  2. Riktigt snygga grejer på The Terrace som nu har flyttat till Slöjdgatan 9-11. Rekommenderar verkligen alla att ta sig en titt där. http://www.terrace.se
    Kan du inte skriva lite mer om den här butiken så att folk håller sig uppdaterade? Gillar verkligen butiken och dess märken och de vore kul om ngn lyfte upp den mer, de är den värd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.