Que sera sera

Det blev inget gruppspel i UEFA-cupen för AIK, och för min del kan jag inte känna någon glädje över att Ellos och Henkeborg gick vidare, även om det är bra för svensk fotboll och ett bevis på att det inte är så illa ställt med allsvenskan som vissa journalister hävdat efter att Skansengänget och Malmö misslyckats med att få till det i någon cup.
hapoel.jpg
Foto: Jojjes Place
Matchen finns det inte så mycket att säga om, AIK gjorde en riktigt bra första halvlek men lyckades inte få in bollen i målet som vaktades av en riktigt duktig svart målvakt. Jag undrar om Mats Olsson har något svar på varför detinte kastades bananer på honom?
AIK hade matchen igenom väldigt svårt på mittfältet där Hapoel var mycket snabbare och spelade med högt bolltempo vilket ledde till att AIK fick jaga mycket och kanske var det därför AIK:s offensiv mattades något i andra.
Hapoel var däremot relativt ofarliga sista fjärdedelen och jag var i halvtid fullt övertygad om att AIK skulle vinna matchen.
Tyvärr fick Israeliterna en frispark i ett mycket farligt läge och utnyttjade det på ett effektivt sätt.
Efter målet var det kört för ett impotent AIK att lyckas göra två, mot 11 försvarare.
Till alla som anser att AIK:s måltorka beror på att vi sålde Wilton.
Visst var Wilton bra och det är svårt att ersätta honom, men det var inte bara Wilton som saknades igår. Rubarth, Özkan, Burgic och en allmän avsaknad av kreativa alternativ på bänken gjorde att när AIK körde fast fanns det inga andra alternativ än att fortsätta försöka borra sig igenom en israelisk köttmur.
Nu tar vi nya tag mot Tjongeborgs FF och vinner det där jävla guldet.
Ok då Grattis Elfsborg (Anders Svensson undantaget) och Helsingborg (framförallt Baxter, men defenitivt inte Björken)
till avancemanget i UEFA-cupen.
Fotboll, UEFA-cupen, AIK, Hapoel


Kommentarer

2 svar till ”Que sera sera”

  1. Då är väl guldet mänskligt att döma återigen en dröm som med nödvändighet får skjutas upp till nästa säsong. Man kan analysera hur mycket som helst men det hela är ganska enkelt, vi har tappat formen. Dessutom är det svårt att konkurrera med ett lag som har Gbgs flyt. I en normal värld hade de haft minst tvår straffar emot sig mot MFF.
    Jag säger som BA anno 1983 DÖD Ã…T ALLA!

  2. Intressanta slutord med tanke på att jag letade efter ”DÖD Ã…T ALLA” bilden när jag skrev inlägget i min blogg.
    Hittade den tyvärr inte då, så den får vänta tills nästa gång jag känner så.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.