Aja Baja inte klaga på prinsessor

Jag kan erkänna att jag mellan varven har en förmåga att vara klassens ordningsman på Gnagarforum, framförallt när det gäller tre fenomen. 
1. Dumma frågor som google svarar på mycket snabbare
2. Spam, eller uppenbart meningslösa inlägg för att få länka till sin hemsida/blogg.
3. Troll 
Angående punkt ett, så förstår jag inte folk som skriver frågor som ”När börjar matchen.., kan någon länka till… osv, det tar 1 minut att få svar på google eller någon annan sida, på GF får man vänta en kvart minst.
Angående punkt två så är GF hyffsat förskonat, även om jag själv endast i undantagsfall länkar hit, så tycker jag t ex att det är helt okej om man passar på att länka till sin blogg när man diskuterar på GF, men inläggen bör vara det primära. Inlägg + länktips inte tvärtom. Jag minns att Raffeman som skrev bloggen  Östras Filosofers sällskap fick en känga av någon för ett tag sedan för att han skrev för många oneliners men istället för att gå i försvar tog han en klok diskussion om det och.
Igår dök en gammal bekanting AIKprinsessan upp på GF igen, sist hon skrev blossade en spamdebatt upp och hon försvann. På samma sätt som då skrev hon ganska intetsägande inlägg med länk till hennes blogg.
Jag skrev ett sarkastiskt inlägg om det och poff så blossade debatten upp igen.

Jag körde Prinsessans inlägg i google translate
Orginal: Vill ha allsvenskan nu! Varma sommarkvällar med derby och ett kokande råsunda med med rysningar av Black armys ramsor på norra!
Översättning: Vill ha fler besökare till min blogg. Jag tar och skriver något intetsägande på GF.

Först och främst blir jag förvånad över att så många ställer sig upp och högljutt försvarar inlägg av den typen. Det är för sjutton ett forum, inte en länksamlingsplats. Sen är det alltid någon som ska ta upp att det är ett fritt forum.
Jo tack! jag vet det, och utnyttjade nyss den friheten genom att säga vad jag tyckte om spammande bloggare. Bara för att man i princip får skriva vad man vill, så måste man inte göra det, och spam är alltid spam och bör bekämpas, att vissa verkar sakna förmågan att känna igen spam, troll och annat oskick på internet är ju orsaken till att fåniga debatter blossar upp då och då, inte att ordningsmän som jag påpekar det till dessa troll och spammare.


Kommentarer

3 svar till ”Aja Baja inte klaga på prinsessor”

 1. Som ordningsman och hänvisare till sökmotorer, så tror jag att du kan ha stor användning för denna länk: //letmegooglethatforyou.com/?q=var+hittar+jag+AIK-hubben
  Ändra bara till valfri fråga.
  Pashs senaste blogginlägg..Försenad nostalgi

 2. Förresten, senaste blogginlägg-pluginen här ligger en ca. 18 inlägg efter. 🙂
  Pashs senaste blogginlägg..Försenad nostalgi

 3. Tack för länken, att den sidan finns gör att man inte känner sig ensam, i den eviga kampen mot lata frågeställare.
  Jag såg att den ligger efter, märkligt, det fungerade igår.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.