Heja Bajen

Jag brukar ofta ha svårt att tycka illa om Bajen, för det första för att jag faktiskt känner en hel del trevliga bajare och för det andra för att föreningen notoriskt lyckas bita sig själv i foten.
Kronan på verket i denna självdestruktivitet måste vara när de för första och troligtvis enda gången lyckas vinna Allsvenskan och sparkar tränaren. I år säljer de av halva truppen och när resultaten uteblir sparkar de tränaren. Denna gång saknas förvisso resultaten, men det berodde knappast på Tony. Att dessutom ersättaren inte var tillgänglig på en gång fick det hela att likna ett beslut över en öl på Gröne Jägaren.
Ja de är för charmiga de där söderbröderna, lite som storstans svar på Ã…shöjdens BK, och idag hittade jag på SvFF:s sida beslutet på en s.k protest inlämnad av bajen.

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) Disciplinnämnd har vid sammanträde den
6 oktober 2009 behandlat en skrivelse, benämnd ”anmälan”, som inkommit till Disciplinnämnden den 1 oktober 2009 från Hammarby Fotboll AB gällande att GAIS ska ha använt sig av en okvalificerad spelare (Wanderson do Carmo) i matchen GAIS – Hammarby som spelades den 23 september 2009 i allsvenskan.

Disciplinnämnden uppfattar skrivelsen som en protest och behandlar den därför som en sådan.

Ã…terigen verkar Bajen ha haft möte på något genuint söderhak. Man får känslan av en handskriven ”anmälan” med frekventa stavfel, som Förbundet fick gissa sig till vad den gällde.

Läser man sedan vidare ser man vilken stenkoll södergänget har på bestämmelserna.

Enligt 10.2.1, andra stycket i SvFF:s Tävlingsbestämmelser (TB) skall protest mot okvalificerad spelares deltagande i tävlingsmatch ha inkommit senast inom fem dagar från matchdagen. Dessutom skall – enligt 10.3.1 TB – en protestavgift om 500 kronor erläggas inom samma tid.

Ifrågavarande match spelades den 23 september 2009 och protesten inkom den 1 oktober 2009. Protesten har således inkommit för sent. Dessutom har protestavgiften inte erlagts. Protesten kan därför inte tas upp till behandling, i följd varav Disciplinnämnden fattar följande

BESLUT

Disciplinnämnden avvisar Hammarby Fotboll AB:s protest.

Deras ”anmälan” har alltså kommit in för sent, och då de sista bajenslantarna tydligen gick till att betala notan på Hannas Krog så kunde de inte heller betala protestavgiften. eller var tituleringen ”anmälan”  ett försök att kringå den?

Jag slutar som jag började och säger ”Heja Bajen” och bjuder på en sång.


Kommentarer

Ett svar till ”Heja Bajen”

  1. Heja Brajen……

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.