Internet Explorer 9

Jag tog hem IE9 (beta) idag och har så smått börjat testa den för att se om Microsoft har någon chans att ta sig tillbaka till toppen bland webbläsare. Det första intrycket säger att det mycket väl kan bli så.

Utseendemässigt överträffar den med råge mina förväntningar. En webbläsare ska vara mycket web och lite läsare. D.v.s. inte en massa menyer och knappar utan så mycket webbsida som möjligt. Den första webläsare jag använde som kunde uppfylla dessa krav för mig var IE4 men någonstans i web 2.0 glömde utvecklarna bort det idéalet och för varje version som kom så blev webbläsarna mer och mer fyllda med menyer, sökfönster mm, mm. Visst gick det att köra dem i helskärmsläge men de få funktioner jag vill ha tillgängliga vill jag gärna se hela tiden.
Sen kom Google Chrome och ställde allt till rätta med sitt smäckra utseende och nu hakar Microsoft på trenden i och med IE9.
Det är faktiskt väldigt mycket Chrome över nian men adressfältet är på tok för litet vilket kanske är en följd av att resten var så likt Chrome att Microsoft kände sig tvingade att göra något annorlunda.
Snabbheten är något jag är mycket imponerad av. Det smäller verkligen bara till när nian ska ladda sidor, så här får Chrome och framförallt Firefox något att bita i.
För övrigt är det fortfarande ganska mycket Beta över denna beta. Flash fungerar ganska buggigt och mitt försök att skriva detta inlägg i IE9 gick i stöpet eftersom det knappt gick att skriva och definitivt inte att ladda upp bilder.
Det kan hända att lösningarna för detta kommer att göra läsaren lite långsammare så det återstår att se om det blir till att byta ut min kära Chrome som standardläsare men det finns faktiskt en hel del som pekar åt det hållet.


Kommentarer

3 svar till ”Internet Explorer 9”

  1. Men ”listen” övanför adressfönstret är jävligt tjock!

  2. Men ”listen” övanför adressfönstret är jävligt tjock!

  3. Profilbild för Gambleputti
    Gambleputti

    Danne// Precis, där borde de peta in flikarna och göra adressfältet bredare, men då skulle det se ut precis som Google Chrome så jag tror att de fegade ur 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.