Gästblogg

Profilbild för johankarlsson

Hoppas erbjudandet att gästblogga fortfarande kvarstår. Jag ville skriva lite om en jättemysig stad i England (där jag bor!)
En timme söder om London finns Brighton.Fram till 1700-talet var Brighton en liten fiskeby vid namn Brighthelmstone. Förändringen från fiskeby till stad har varit stor. Idag är Brighton en bohemisk stad packad av pubar, mysiga caféer och självständiga småbutiker.Staden är berömd för sin långa strandpromenad med ett nöjesfält på de långa viktorianska piren. Stränderna är täckta av småsten och inte sand, och längst hela strandpromenaden finns olika nattklubbar (Drum & Base, Techno mm). Går man västerut till West Pier kan man titta på skate boarding, BMX, jonglering och mycket mycket mera då detta är mötespl
atsen för Brightons mer aktiva invånare.
Det är inte för inte som Brighton kallas ”London by the Sea”. Hit har Londonborna tagit sin tillflykt under lång tid här ligger också George IV:s kungliga sommarpalats, The Royal Pavilion, omringat av en stor grön park.För den som vill resa till Brighton finns packat med billiga hotell och vandrarhem. Flyg med sista minuten till London Gatwick så är Brighron bara 20 minuter söderut med tåg.
I Brighton kan man bada, festa, chilla och shoppa. Ta med dig dina aktiviteter (som skate board) ner till stranden och anslut dig till invånarna, eller försök dig på utmaningen att besöka varje pub i Brighton!
En stad jag varmt  rekomenderar, specielt nu i vår och till sommaren.
 
Skrivet av: Ana

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.