Idag kunde det ha blivit brunt i brallan

Jag vabbade idag vilket innebar att jag fick tillbringa alla dygnets ljusa timmar inomhus. Vi spelade TV-spel, kollade på TV, tittade på vår fågelmatning. Skrattade, gnällde och hade det i stort ganska trevligt jag och Lilleman.
Nu är jag dock en friskluftsnarkoman som inte riktigt blir mig själv om jag inte får vara utomhus en stund varje dag, så när NPG kom hem efter jobb och träning så klädde jag mig rejält och tog årets första riktiga tur för att lyssna på ugglor.
Lite tidigt på säsongen är det, men enligt rapporter på svalan så har de första kattugglorna och pärlugglorna börjat ropa. Men jag valde att börja med berguven som generellt är den uggla som börjar ropa först. Den brukar dra igång redan i skymningen, så jag var kanske en smula sent ute på dygnet för att höra den.
1027_berguv
När jag kom fram till platsen så var det tråkigt nog ganska tyst. Jag spatserade omkring lite och lyssnade i alla vädersträck, men ingen uv ropade. När jag vände för att gå tillbaka till bilen så visade det sig att jag hade honan helt nära, för hon gav till ett rop bara några meter från mig och hade jag inte hunnit gå på toaletten innan jag for ut, så lovar jag att det hade kommit i brallan.
Ganska skönt ändå att veta att de håller till där, så jag kan iakta lite mer försiktighet nästa gång utifall det blir någon. Med bra väder och lite tidigare besök borde man höra hanens rop även om man stannar mycket tidigare.
Resten av kvällen blev en tyst väntan på några till platser i skogen. Inga kattugglor, pärlugglor eller slagugglor. Det började blåsa allt mer ju längre tiden gick och det kan nog ha haft inverkan på ugglorna, för jag tror aldrig att jag hört någon uggla när det blåser kallt.


Kommentarer

3 svar till ”Idag kunde det ha blivit brunt i brallan”

  1. Får man fråga vart du var någonstans?

    1. Profilbild för Gambleputti
      Gambleputti

      Ja det får du, men tyvärr tänker jag inte svara. Jag kom lite väl nära och för uvarnas skull håller jag tyst om var jag var.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.