Johan ser på AIK:s damerIdag har jag varit och sett AIK:s damlag för första gången. Fast att jag är AIK:are så var det faktiskt inte AIK som fick mig att gå på matchen utan det faktum att min kollegas syster spelade i motståndarlaget.
Matchen blev aldrig riktigt spännande utan AIK kontrollerade den från början till slut även om Sundsvalls backlinje stod upp bra i första halvlek och 1-0 fick vänta ända till stopptid i första halvlek.
Nu tycker jag att AIK bjöd Sundsvalls backar ganska lindrigt motstånd hela första halvlek, det var för lite rörelse över lag och då det skedde så var det oftast individuella prestationer utan att resten av laget fyllde på.
I andra halvlek blev det mer rörelse och det gav resultat direkt efter avspark, 2-0 kom efter en minut och 3-0 två minuter senare, sen var matchen i princip död. Sundsvall verkade inte orka anfalla och AIK körde på ungefär som i första halvlek.
Tycker att AIK:s damer visar prov på att det finns ett gott spel att bygga på. Nu ska jag inte vara alltför kritisk efter att bara ha sett dem en match men de måste visa att de kan ha det fina spelet hela matcher, inte som nu bara blixtra till korta stunder. Kanske handlar det om inställning det kan vara svårt att tända till och spela hela matchen när det uppenbarligen räcker att blixtra till ibland.
Kanske någon som sett fler matcher med dem kan rätta mig om jag har fel.
Bäst på plan var AIK:s nr 10 Nazanin Vaseghpanah som enligt mig står i en klass för sig.
Nytt på sidan:

  • Bilder från fotbollen och lite annat under dagen
  • Fortfarande inga nya länkar