Trots att förra året var ett enda glädjeår med silver och en makalös återkosmst i den allsvenska toppen, så fanns det en sak som sved i den svartgula själen och som jag som gnagare gått och väntat på revanch för.
Vi torskade båda matcherna mot bajen och lyckades inte ens göra ett ynkligt litet skitmål på dem.
Igår kväll var därför nervositeten stor inför årets första derby, skulle bajen klara av att leverera såsom de gjorde i fjol och skulle i såffal mitt AIK-hjärta klara av detta.
Hammarby började bra och precis som i fjol så gjorde de livet surt för vårt mittfält som inte fick några ytor.
jubel.jpg
Foto: Magnus Neck
Tack och lov var AIK effektiva och fick in 1-0 efter 13 minuter vilket tog bajen på sängen för i några minuter efter målet så fanns det tecken på att AIK skulle kunna vända trenden i matchen, men bajen komm tillbaka och var det lag som skapade mest i hela första halvlek, men AIK försvarade sig bra och 1-0 stod sig.
I andra halvlek fortsatte bajen trumma på men undan för undan mattades de och AIK tog över mer och mer. Nicklas Sandberg var makalöst bra och det kändes stiundtals som om han borde ha klarat att vara ensam i backlinjen.
Wilton var på inget sätt dålig men att utnämna honom till matchens lirare var ett hån mot Sandberg.
Försvarsmässigt börjar nu AIK vara riktigt bra, men offensivt måste vi fortfarande ta några steg till innan det ser bra ut.
I slutet av matchen när bajen var trötta så såg det bättre ut, men vi ska klara av att etablera press även pigga lag.
På tåget hem till Västerås var stämningen på topp och dagens garv kom när en otroligt glad och pratsam konduktör dök upp i vagnen och följande konversation utspelade sig när han frågade efter nypåstigna.

Onykter Gnagare: -Räcker fram en hundralapp ochundrar om det räcker.
Konduktören: -Nej, det kostar 165 kronor
Onykter Gnagare: -Men jag klev på i Bålsta
Konduktören: -OK men det räcker fortfarande inte.
Onykter Gnagare börjar plocka fram mer pengar och Konduktören börjar knappa på biljettapparaten.
Högtalarröst: – Nästa uppehåll Bålsta!!

Killen fick betala 165 kronor

Kan också meddela att jag plockat bort filmen med den fulla bajaren, inte för att jag lyssnat på den besökare som ansåg att man inte fick skratta åt andras olycka, utan för att den stal för mycket bandbredd.