ÖSK – AIK 1-4

Profilbild för johankarlsson

Min oro som jag kände inför matchen var helt obefogad.
AIK gjorde som de ville med Örebro och redan efter 6 minuter ryckte Wilton på högerkanten och skar in för att vackert lobba över en chanslös örebromålvakt.
Örebro verkade ha specialstuderat något handbollslags defensiv för så fort AIK fick bollen, och det var ofta, backade de hem och AIK:s mittfält fick rulla bollen helt utan press, vilket givetvis gav AIK många chanser.
7 skott på mål i första halvlek varav 3 gick in. Bollinehavet för AIK låg på över 60%.
eyravallen.jpg
Foto: Magnus Neck
Eftersom att AIK dödade matchen i första blev andra halvlek en blek och ganska trist historia. Örebroarna hade lärt sig sin läxa och satte lite mer press på AIK:s mittfält, vilket ledde till lite mer grisfotboll. När ösk väl vann bollen tjongade de allt som oftast bara upp den till ett obefintligt anfall.
Gabriel Özkan kom in men slog upp sin skada och fick lämna planen efet 10 minuter. Mycket tråkigt då han är lite av en favorit. Hoppas att det inte var något allvarligt, men jag befarar det värsta.
I AIK är det ingen som får underkänt, alla gjorde ett riktigt bra jobb och det var AIK som gjorde örebro så makalöst dåliga. AIK var steget före, och bättre på alla positioner.
Wilton som haft så förjordat svårt att släppa bollen passade som han aldrig passat förut. I slutet av andra fick han visserligen ett återfall och Valdemarí­n visade tydligt vad han tyckte om det.
Härligt att Jimmy Tamandi fick göra mål. Han var uppe i ett läge tidigare men blev omkullsprungen av en back. Men strax därefter var han framme igen.
Dommarinsatsen var väl sådär, inte mycket att säga om, då matchen var så ojämn, men vad har de för offsideregler i Närke? Tror inte att jag sett så många felaktiga offsideavblåsningar under en match. De var visserligen konsekventa, både AIK och Örebro fick se sig avflaggade i situationer där de var meter onside.
Matchbilder från Nerikes Allehanda

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.