Det lider mot jul

Nu var det ett tag sedan jag skrev något och jag skyller allt på Facebook.
Jag loggade in där för ett tag sedan och kan inte logga ut.
skämt åsido så beror det på fler saker. Jag har haft lite rörigt på jobbet och fotbollen och AIK som varit det som jag bloggat mest om inspirerade inte mig tillräckligt.
Medgångssupporter kan tyckas, då AIK:s avslutning med 476 minuter utan mål måste vara en av klubbens sämsta avslutningar någonsin.
Men jag är tvärtom en konstig typ som njuter av att drömma om guld och nya framgångar, så formsvackor brukar faktiskt få mig mer inspirerad än framgångar.
Anledningen till att jag tappade lusten var snarare allt ståhej kring AIK som sker på sidan av planen. Först och främst det faktum att huliganismen och bråken flyttat närmare Råsunda i år.
Jag tycker uppriktigt att det är oroväckande att det efter matcher som t ex den mot Hapoel blir kaosartade upplopp i direkt anslutning till matchen och arenan.
Allt fokus blir helt vridet och som gnagare får man stå till svars för handlingar som man mest av allt önskade att de inte fanns.
kasta.jpg
Att sedan Robert Ashberg gör ett mediokert Insider med fullt av faktafel om fenomenet gör inte saken bättre. och när dyningarna efter den holmgången lagt sig dyker en porrkung upp.
Det skulle kunna ha slutat som en skojig parentes med en liten storm i ett vattenglas, men av någon anledning verkar Media helt skvatt galna och bjuder in denna jubelpajas till intervjuer och debattprogram om vart annat.
Var det inte ganska uppenbart att Milton bara var intresserad av att skapa lite rubriker för att få lite gratis publicitet, måste alla journalister ge honom det då?
Som 51% ig huvudägare till AIK kan jag meddela honom att jag säljer inte och kommer att göra allt för att mobilisera alla mina medägare om det någon gång kommer på tal att slopa 51%-spärren.
Jag hoppas att 2008 års fotbollsäsong och framförallt mediabevakningen av den kan fokusera på fotbollen mer än det som sker vid sidan av den.
Ska media bevaka några supportrar så hoppas jag att de tar sitt förnuft till fånga och som på slutet av 90-talet väljer att bevaka den stora massan av supportrar istället för att ge alla avarter 100% av all uppmärksamhet.
Till svenska fotbollsförbundet har jag ett tips inför nästa år. Ge de allsvenska supporterklubbarna tillstånd att under ordnade former bränna bengaler under förutsättning att de hjälper till att rycka upp stämningen kring landslagets matcher, för den tillställning jag var på igår var inte värd att få husera på Råsunda.
AIK, Allsvenskan, supportrar, Landslaget, bengaler


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.