Ska fotbollen betala polisinsatsen?


Igår föll domarna i Sveriges största huliganrättegång och det är skönt att samhället äntligen tar ansvar och genom denna rättegång och dessa domar äntligen erkänner att det rör sig om ett samhällsproblem.
Om domarna har jag i övrigt inga kommentarer. Jag är för dåligt insatt i dem för att överhuvud taget ha en åsikt om relevansen i straffen.
Jag kan dock tänka mig att det ganska snart igen börjar skrikas om att fotbollen ska betala för polisinsatsen kring matcherna. En av de mest populistiska och korkade idéer som då och då får liv.
polis.jpg
Foto: Jojjes plejs
Enligt SVT:s rapport kostar polisbevakningen av fotbollsmatcher 60 miljoner.
Med tanke på att Allsvenskan 2007 totalt besöktes av 1 867 039 personer så är väl 60 miljoner ingen direkt hög summa. lite drygt 30 kronor/besökare .
Om man nu ska isolera poliskostnaden till fotboll utan hänsyn till vad dessa poliser skulle ha gjort om det inte var match, kan man väl även isolera alla som besöker fotbollsmatcherna och räkna med att var och en med biljetter, resor till och från arenan, öl, mat, souvernirer lätt konsumerar för 500 kr/match. Momsinkomsterna på den konsumtionen täcker med råge polisens kostnad och till skillnad från vad många tor är fotbollsmacther i allsvenskan en vinstaffär för staten.
Tycker att folk borde tänka på det innan man hävdar att fotbollsklubbarna ska betala polisens kostnad.
Fotboll, huligandomar, polisinsats, poliskostnad

Nedklottrat den

av

Kategori:

Ettiketter:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg