Vilken dag

Min oäkta hälft och Lilleman sov över hos en bekant mellan fredag och lördag och jag och Flisan skulle idag åka och hämta dem.
Då badvädret var i det närmaste perfekt packade vi med badsakerna och begav oss dit direkt efter frukost.
Vi badade och hade trevligt och Lilleman gjorde stora framsteg både på land och i vatten. I vatten tog ahn mod till sig och hoppade från bryggan utan att pappa höl i honom. På land gick han på utedass utan att bli besvärad, vilket däremot mamma blev.
Efter lite korvgrillning och glass skulle vi vidare till den oäkta hälftens kollega som har sommarstuga i ett sportsugeområde inte alls långt från sommarstugeområdet vi var på.
När vi åker på den smala grusvägen mellan alla sommarstugor kommer det helt plötsligt ut en bil och jag har trots att jag inte åker snabbare än 20 km/h  inte en chans att veja eller bromsa och givetvis var det jag som kom från vänster.

Att jag åkte på den största vägen som går igenom hela området, och att den i praktiken används som huvudled av de flesta som har stuga i området hjälper knappast mig.
Däremot visade det sig att tanten jag krockade med körde oförsäkrad och det ska bli intressant att se hur det slutar.
Som tur var lät jag mig i vintras att övertalas att fortsätta betala för Euro Assist, så det var bara att ringa dem så kom bärgningsbilen och hämtade mig och bilen. Ungarna och Sambon fick skjuts in till verkstan av henne som vi besökt.
Det jag inte visste var att i Assistansförsäkringen så ingick det hyrbil, så bärgan fixade det åt mig också och skjutsade mig till OK/Q8 i Köping där bilen skulle finnas.
När jag kommer till kassan så ser personalen dock ut som frågetecken. De hade inga hyrbilar, men de ringde till någon kille som sa sig ha en bil åt mig.
Damen i kassan var desutom så snäll och trevlig att hon skjutsade mig dit, men där var det låst och en lapp på dörren ”Kommer strax”. Strax visade sig vara en halvtimme lite drygt.Skönt nu skulle jag äntligen få min hyrbil och kunna ta mig hem till Västerås.
Trodde jag.
Det visade sig att de inte alls hade någon bil till mig, så jag ringde Euro Assist igen och då fick jag beskedet att det fanns två OK/Q8 i Köping och att min bil stod och väntade på den andra OK/Q8.
Ã…terigen hade jag tur, mannen på biluthyrningsfirman skulle stänga för dagen och skjutsade mig till den första OK/Q8 macken, plockade upp familjen och vidare till OK/Q8 nr2.
Där hade faxen gått sönder så de hade ingen aning om att jag hade en bil som stod och väntade, men jag såg så desperat ut att de gav mig en bil mot mitt mobilnummer och så får vi ringa och fixa det sista när faxen var fixad.
krock, bada, grilla, bilförsäkring, OK/Q8, hyrbill, Euro Assist


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.