Jag såg tyvärr inte matchen i måndags, låg hemma och var sjuk. Orkade inte ens lyssna på radio.
Nu gick jag kanske inte miste om något, då det som vanligt när det vankas stockholmsderby urartade.
Jag börjar bli så trött, inte på själva bråken och stöket utan på diskussionerna om dessa bråk och stök.
Alla letar hela tiden fel och brister hos andra istället för att ransaka sig själva, och fundera på vad man själv kan göra.
I våras när AIK:s supportrar kastade in föremål på planen så var en vanlig kommentar denna ”jag tycker att det är fel att kasta in saker, MEN…..” och sen kom det något utlägg om att media vinklade snett och att bajen minsann också kastat in saker eller att förbundet är orättvisa i sina bestraffningar.
Jag tycker att alla parter kring svensk fotboll skyllt ifrån sig länge nog.
Som om man hoppats att om vi låtsas att det är någon annans problem så försvinner det kanske med tiden.
Debatter och diskussioner handlar ofta om hur man ska få bukt med de som bråkar nu, men jag har ofta påstått att de som är aktiva nu är ganska ointressant att få stopp på, de tröttnar snart på att bråka om de inte får några fler med sig.
Alltså handlar det om att stämma i bäcken och stoppa tillväxten av nya huliganer.
Hur har jag tyvärr ingen aning om, men ett första steg kanske vore att AIK:s och Hammarbys seriösa supporterorganisationer lade ned stridsyxorna, blåste av bortaresebojkotten och bjöd in SEF och SvFF till samtal om hur man ska lösa det största problemet för svensk fotboll.
Alla sitter i samma båt och vi kommer ingen vart om alla bara säger åt andra att ro, så om AIK:alliansen och Bajengruppen är de som tar första steget till någon form av gemensam lösning så vinner de åtminstonne mitt hjärta.
mitt hjärta som för övrigt får svårare och svårare att slå för fotbollen så länge majoriteten av inblandade vägrar inse att de är en del av ett problem.
AIK, Hammarby, Allsvenskan, derby, huliganism, läktarvåld