Hockeyfeber

..och jag kan inte vara med 🙁
Gnagare brukar vara ganska snabba att påpeka vilka kappvändare våra småbröder aporna är, men hur förklarar man den hockeyfeber som så sakta byggs upp i de svartgula leden nu?
Själv har jag i många år valt bort hockey på grund av avstånd. Att följa både Fotboll och Ishockey på plats skulle inte vara juste mot min familj.
Sen tycker jag att Ishockeyn känns lite väl konstgjord för min smak. Man ändrar t ex regler för att det ska bli mer underhållande.
Nu tror jag dock att den svartgula hockeyfebern även smittat mig, för när AIK i morgon tar emot VIK-Västerås på Hovet, känns det frustrerande att sitta uppe i norrbotten och inte få vara med.
hovet
Foto: Magnus Neck
Att framgångarna på rinken är en bidragande orsak till det nyväckta intresset från min sida, sticker jag inte under stolen med, sen är det alltid lite speciellt mot Västeråslag,  svårt att förklara, men närmast beskriver jag det som personliga derbyn.
I Hockey är min känsla genom åren att AIK och VIK slår varandra på bortaplan.
Att AIK är klart bättre än Västerås i år råder ingen tvekan om, men hockeyn är en märklig sport, där lagen till skillnad från fotbollen inte vinner och vinner en hel säsong, så jag tar inte ut något i förskott.


Kommentarer

2 svar till ”Hockeyfeber”

  1. Där du sitter så spelas den bästa hockeyn i Sverige just nu! Så klaga inte….

  2. Där jag sitter leks det med lego 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.