Medgångssupporter

Då jag har en del läsare som inte alls är inne i supportervärlden, tänker jag börja med att förklara ordet medgångssupporter.
Bland supportrar är det nämligen viktigt att ställa upp i med och motgång, och medgångsupporter är en supporter som bara hejar på laget när det går bra. För vissa supportrar, gissningsvis otrygga måste denna trohet och detta engagemang hela tiden påvisas. Att någon kan vara trogen supporter och bara gå på en match då och då finns inte i dessa individers världsbild.
I alla fall har det på grund av Hockeyns framgångar blossat upp en debatt om dessa medgångssupportrar igen, och jag reagerade på ett inlägg på GF idag.

I hockey finns det många medgångare. Fotbollen är viktigast för mig iallafall.

lilleströmgnagare

ag undrade hur man räknar ut det och har efter det kommit på en del räkneexempel.
Jag tog bl a och jämförde publiksnitt i matcher efter en förlust med matcher efter en seger, och det fördelade sig i Hockeyn på följande vis.
snitt efter seger = 2374
snitt efter förlust = 3300
I fotbollen har jag inte räknat ut motsvarande siffra, men dessa siffror tycker jag talar för sig själv. Ishockeypubliken är inte medgångare.


Kommentarer

3 svar till ”Medgångssupporter”

 1. Den där diskussionen är och har alltid varit meningslös. De otrygga som du hänvisar till är gissningsvis ganska unga och nyblivna AIK-supportrar. Man har ju själv varit likadan. Det handlar inte om antal matcher eller flest inlägg på GF – det handlar ju om känsla och hur AIK spelar roll i liv och vardag.
  Det där skiftar ju hela tiden och är egentligen helt skitsamma.
  Daniels senaste blogginlägg..SvartGult hjärta står upp för AIK

 2. ….eller som någon sa till mig. Vem är den mest engagerade supportern, den som gråter när han ser på Text-TV att AIK förlorat bortamatchen, eller den som var där, men rycker på axlarna och går på krogen efter matchen.
  De otrygga är nog mestadels unga, men det finns äldre som fastnat i samma trams.

 3. Det säger ju liksom sig själv att det inte är lika kul att gå när det inte går bra för laget. Så tycker jag – så tycker ju alla. Man måste ju alltid prioritera bland sina fritidsintressen och måsten.
  Om vi bara skulle släppa in hardcore-supportrar på matcherna skulle vi på sin höjd vara 2000-3000 pers. Så är det liksom och så vill inte jag ha det.
  Daniels senaste blogginlägg..SvartGult hjärta står upp för AIK

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.