Nya Godisgris

Förra helgen fick jag nog av mitt gamla WordPresstema och påbörjade bytet till detta, lite mer avskalade tema. Tanken var att jag skulle göra färdigt allt och sen byta, men jag hade inte tålamod.
Då detta tema saknar widgets, Ja det saknar sidopanel helt, tvingades jag att peta in de widgetar jag trots allt vill ha, på några nya smarta ställen.
I headern och footern hittade jag plats för detta och det jag temporärt slängde in i Headern ”Twitter” och ”Kommentarer” kommer nog att bli där permanent ett tag framöver.
har fått frågor om hur bland annat mitt mobilbloggande funkar, så därför följer en teknisk genomgång av bloggen.
Bloggverktyget är WordPress
Fotoalbumet:
Till fotoalbumet använder jag Picasa ett Gratis fotobiblioteksprogram från Google. Har man ett Googlekonto kan man enklet publicera foton från Picasa till sitt Picasa Webalbum. Med hjälp av kPicasa publicerar jag sedan mitt Picasaalbum som en sida på min blogg.  Snabbt smidigt och enkelt.
Mobilblogga:
Med hjälp av min mobil tar jag bilder som jag om jag har 3g-täckning sedan skickar direkt upp på bloggen.
Det är en sanning med modifikation, för jag mailar dem till min Flickr photostream. Flickr har den smidiga funktionen att man kan skicka vidare photostreamen till sin blogg helt automagiskt.
Twitter:
Längst upp till vänster har jag en liten twitter widget som visar mina senaste uppdateringar på microbloggen Twitter.
Den har jag dessutom kopplat till mitt facebookkonto så det jag twittrar dyker alltså upp på Twitter, här och på Facebook.
Twitter tycker jag är ett sjukt smidigt socialt verktyg. Som en korsning mellan en blogg och MSN, som jag tycker att fler av mina vänner borde skaffa sig.
Gnagarnytt:
Min gamla trotjänare Gnagarnytt bygger på ett script från Nyhetsportalen som fångar in de senaste nyheterna om AIK.
Jag har försökt med Google-nyhetssök, Knuffs rss-flöde, Twinglys rss-flöde, men utan att lyckas sålla bort lokala nyheter från Västerbotten som ofta handlar om AIK utan att göra det. Det gamla scriptet från Nyhetsportalen håller dock fortfarande.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.