Spotify i mobilen

Jag har sedan jag fick Spotify ansett att det varit en bra gratistjänst, men för att jag ska betala för den vill jag kunna lyssna när och var jag vill. D.v.s. i mobilen.
I Måndags lanserades då Spotify för både iPhone och Android och igår tecknade jag ett premiumkonto på Spotify och tankade hem spotify till min HTC Hero
När man startar programmet första gången varnas man att det kräver stora datamängder och att man bör tänka på hur man använder det. Då jag själv har fri datatrafik är det ingett större bekymmer, men utöver trafikkostnader så betyder stora datamängder också att luren får jobba hårdare och batteritiden minskas markant ju sämre täckningen är.
spotify_mobile_android.jpg
Skönt då att det finns en offlinefunktion som gör att man kan synka sina spellistor hemma när man har WiFi och sedan spela dem offline när man t ex är ute och åker tåg eller flygplan.
Min statusuppdatering på FB där jag annonserade att jag utforskade spotify på mobilen ledde till en liten diskussion där Mattias trodde att offlinesynken hade vissa begränsningar och jag trodde att det inte fanns något sådant har jag fått svar på idag.  Enligt Claes rör det sig om en begränsning på 3,333 låtar vilket känns fullt tillräckligt.
När man läser vidare om Spotify i mobilen känns mitt val av telefon, eller operativ ännu mer rätt, då iPhone inte klarar av att köra program i bakgrunden vilket gör att man inte kan spela spel, läsa mail eller skicka ett SMS samtidigt som man lyssnar på sin älskade spellista i Spotify.
Nu måste jag bara skaffa mig ett nytt headset till min Hero då jag lyckades med konststycket att knosa mikrofonen i fickan så att folk knappt hör mig när jag pratar. Så nu måste jag rycka ur headsetet och sedan svara i telefonen.
Mer om Spotify i mobilen:
Spotify Mobile nu i mobilen (DN)
Så bra är Spotify i mobilen (AB)
Nu finns Spotify till Iphone (Expressen)
Spotify nu också i mobilen (SVD)
Spotifys nya mobiltjänst får högsta betyg (Expressen)
Spotify Lanserat för iPhone, Android och snart för Symbian S60


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.