Astrid Lindgrens Värld

Nu är vi hemma från en helg i Vimmerby, eller Uimmerby som di säger därnere i möukaste Småland.
När vi åkte ned och fick syn på Vimmerbyskylten första gången så kläckte jag ur mig just Uimmerby och sen satt det fast i Lillemans huvud, så resten av vägen hörde man Uimmerby från baksätet till NPG:s stora glädje 😉

Första dagen bjöd på underbart väder, och tack och lov inga köer, så vi kunde lugnt välja och vraka bland attraktionerna och miljöerna. Vi började med årets nyhet ”Saltkråkan”. Ett tåg med scener ur Vi på Saltkråkan med en gammal Malin som berättare.

Efter en övernattning i små söta småländska kampingstugor bjöd dag 2 på regn och rusk men lagom till öppningsdags slutade det regna.
Att vi var där och hängde på låset gav oss ännu mindre trängsel än första dagen, och till förmiddagskaffet fick vi en trevlig pratstund med Kling och Klang och Prussiluskan  och till och med Krösamaja tittade förbi och bråkade med Konstaplarna.

Många fler bilder finns i två nya gallerier i Fotoalbumet.
Pippi Långstrump och Astrid Lindgrens Värld


Kommentarer

Ett svar till ”Astrid Lindgrens Värld”

  1. Kling och klang var bäst tycker jag.
    .-= Annas senaste blog ..Grattis pappa!! =-.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.