Bloggpilleri

Som säkert många med mig har upptäckt har fler sidor har såna där coola ”logga_in_med_facebook” widgetar för att kommentera, logga in med mera.
Ingetnting som jag behöver egentligen, men det vore coolt om jag kunde fixa det till min lilla blogg, så jag började söka efter plugins, och läsa på lite på facebooks blogg om applikationer och API mm och det fanns både pluggar och gott om information så det skulle nog gå att ordna.
De första försöken gick givetvis åt pipsvängen, men av misstag lär man sig och efter ett antal misslyckanden kan jag nu stoltsera med en panel, där man kan välja att kommentera med hjälp av sitt konto från någon av följande sociala tjänster.
Facebook, Yahoo, Google, Blogger, WordPress eller Twitter. Coolt va?

Det går fortfarande utmärkt att ange sitt namn, e-post och sin hemsida när man kommenterar, men vill man använda ett av ovanstående konton klickar man helt enkelt på raden ovan och loggar in med det och kommentera.
Pluggen som gjorde detta möjligt heter RPX och gratiskontot de erbjuder omfattar 1 administratör och 6 aktiva sociala loginalternativ. Det var en del meck med att få till det men detta är verkligen något för alla de som inte vill ha koll på vilka som kommenterar.
Sen funderar jag på att skaffa ny look på bloggen. Ska jag ha Ljus eller Mörk bakgrund?
Edit: Det verkar som om folk som om det inte fungerar med Internet Explorer, men det får ni ta med Bill


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.