En boost från oväntat håll

I går förmiddag upptäckte jag att jag hade en herrans massa besökare och de flesta verkade vara ute efter en enda sak.
Mitt inlägg om Jag tror på sommaren. och när jag själv googlade så såg jag att jag låg högt upp i resultatlistorna, men varför detta enorma intresse för den sången just då?
Jag skulle på kalas för brorsans ungar och hann inte grotta mer i det igår, men idag efter frukost tog jag mig en liten stund för att försöka klura ut varför jag fick en sådan plötslig knuff i besöksstatistiken just där och då. Hade det varit någon större välbesökt blogg som länkat mig hade det inte försvunnit lika snabbt, så det måste ha varit någon form av tävling som fått en massa folk att ge sig ut på nätet och söka.
Kollade TV och radiotablåerna och konstaterade snabbt att min uppgång stämde exakt i tiden med Melodikrysset, och mycket riktigt spelade  de en finsk version av Jag tror på sommaren och frågade vem som skrev orginalet. (Vad synd att man inte hade skrivit fel kompositör, det hade varit förbryllande för alla melodikryssare)

Om jag får lov att vara en smula fördomsfull och drar till med en högst subjektiv gissning på Melodikryssets lyssnarklientel, kanske det också förklarar varför Eniros sökmotor var ganska överrepresenterad som ”referrer”. För vem fan använder Eniro för att söka på nätet?


Kommentarer

Ett svar till ”En boost från oväntat håll”

  1. […] det kom en besöksboost på sidan på grund av ett musikstycke var det Melodikrysset som var orsaken. Så det första jag kollade nu var det senaste avsnittet av Melodikrysset. Mycket […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.