WordPress 3.0

Kronprinsessan fick sin prins och då passade jag på att uppgradera till WordPress 3.0.
Snabbt och enkelt bara att klicka som vanligt tänkte jag, men se där tog jag fel.
För att vara på den säkra sidan skulle man tydligen inaktivera sina plug-in innan man genomförde sin uppgradering.
WordPress 3.0
Det som hände när jag inte gjorde det var att jag helt enkelt inte längre hade behörighet att logga in för att administrera min egen sida.
Edit: Det var tydligen Pluggen WordPress Admin bar som ställde till det. Hoppas att det kommer en uppdatering till den för jag vill verkligen ha min Admin-meny
Nu var det inte så svårt att lösa det hela. Jag loggade helt enkelt in på servern och i wp-content ändrade jag namn på mappen ”plugin” till ”xplugin”. Sen gick jag in under den nya punkten ”Uppgraderingar” i menyn och gjorde en ominstallation.
I stort är förändringarna inte direkt revolutionerande för en vanlig bloggare, Mass-Uppgraderingar av teman känns rätt bra.
Menyhantering är också något som känns bra att ha, men det har jag inte hunnit kolla på. Positivt att det fanns en Widget utifall temat man använder inte har stöd för menyer, vilket troligtvis är fallet för ganska många teman så här när 3:an är nysläppt.
Sen finns det stöd för multisites så att man kan skapa ett bloggnätverk. Det har jag hunnit kika lite på på min hemliga testblogg och det kanske vore något, men då blir det under en ny domän och välplanerat från början. Känns en smula jobbigt att bygga om hela strukturen jag och familjen har nu, även om det skulle vara enklare med bara en wordpressinstallation.
Det kommer säkert att bli spännande och jag är så nöjd över att jag valt WordPress som verktyg. Till skillnad från tex Joomla känns det så användarorienterat och jag hoppas att det kommer att fortsätta att vara så.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.