Lokal installation av WordPress

Profilbild för johankarlsson

När man som jag älskar att testa och leka under huven på sin blogg (i mitt fall WordPress) så är det oundvikligt att det blir fel ibland och då och då kan det bli riktigt fel.
Därför skaffade jag mig efter för många misstag en testblogg där jag kan misslyckas hur mycket jag vill. I veckan hittade jag efter ett oerhört bra tips av Arwengrim WordPress Portable. Det är precis som det låter en WordPress-instalation som man om man vill kan plocka med sig på ett USB-minne och starta på vilken dator man vill.
WordPress Portable
Helt lysande att ha en testblogg på fickan, eller som i mitt fall installerat i Mina Dokument. Fuckar jag upp installationen är det bara att ta bort den och starta en ny.
Eftersom jag då och då hjälper andra att skapa bloggar/hemsidor öppnar detta en möjlighet att enkelt installera WordPress åt folk som sen i lugn och ro kan bekanta sig med systemet och se om det är något för dem att ha.
För den som är nyfiken på WordPress och vill testa kan jag varmt rekommendera att ta hem WordPress Portable och testa själva.
För en snabbguide kan du kolla in Arwengrims inlägg som fick mig att hitta detta.

Liknande inlägg

Svar

 1. Profilbild för Patrik Arwengrim

  Kul att du också gillar det. Ni som har Dropbox kan givetvis ha installationen där också. Sen går det dessutom ha flera olika kataloger med olika wordpressinstallationer. Oerhört smidigt om man vill ha olika plugins och annat i olika konfigurationer.

 2. Profilbild för Danne

  Fan att en annan startade sin senaste blogg med blogger då…..annars hadej ag ju bara kunna rippat dina inställningar! 🙂

 3. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Danne//
  I WordPress finns det en Importfunktion så du kan hämta hela din Blogger-blogg om du blir sugen på att skapa en egen WP-blogg.

 4. Profilbild för Danne

  Haha, du använder verkligen varje social app i typ en månad, exempelvis bambuser, posterous osv….
  Vilken bild”blogg” föredrar du helst, picasa eller flickr?

 5. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Danne// Bambuser var nog mest en kul grej, Posterous var nog mer seriöst, men strax efter att jag börjat använda det släppte WordPress sin Android-app och då blev det smått överflödigt.
  Men det är en klockren tjänst om man vill kunna uppdatera fler platser med ett klick.
  Flickr är klart bäst om man vill ha en bildblogg, men Jag föredrar Picasa eftersom jag vill ha en mer albumslik tjänst. Dessutom är utrymmet inte lika begränsat där som på Flickr.

 6. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Patrik//
  Hur kan man inte gilla WordPress Portable 🙂
  DropBox tänkte jag inte på, lysande ställe att lägga det på.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.