Foursquare Badges

När jag började med Foursquare så såg jag deras badges mest som en barnslig liten extralek och det är väl vad det är också.
Nu råkar jag ha barnasinnet och lekförmågan ganska intakt så jag har blivit en riktig Badge-samlare och ser avundsjukt hur de som bor på andra sidan Atlanten har tillgång till så många fler än vad vi har här i Europa och Sverige. Förhoppningsvis kommer det lokala Badges även för oss någon gång.
Man kan föreslå Badges till Foursquare och jag har föreslagit några. Sanolikheten att de aktiveras är väl ganska liten men jag tänker inte berätta vad det är och vad man ska göra för att få den utan kommer i det tysta att fortsätta få dem 🙂
Här nedan följer en lista på de badges jag lyckats få och hur jag gjorde för att få dem.
NewbieNewbie
Den lättaste av dem alla. Alla som checkat in minst en gång på Foursquare får den. Själv gjorde jag min första incheckning på Stadsbiblioteket i Stockholm.
Adventurer
Checka in på tio olika platser, vilket heller inte är direkt svårt och de flesta med lite barnasinne kvar borde klara denna.
Min tionde plats jag checkade in på var Rotundaskolan i Västerås.
ExplorerExplorer
Nu börjar man ta Foursquare på lite större allvar. Incheckning på 25 olika platser. Ett stopp för en Hummelsta Special på väg hem från Enköping gav mig denna.
SuperstarSuperstar
Nu är det inte lek längre. Nu är det nördigt allvar 🙂 Checka in på 50 olika platser för att få denna troffé. Jag fick min när jag var ute och letade Billyhyllor och provsatt Klippansoffor på IKEA i Västerås.
BenderBender
4+ Nights in a row står det, men man behöver inte checka in på kvällen för att få den. Jag fick min kl 7.38 på morgonen på Busborgen i Västerås. (troligtvis cyklade jag bara förbi)
Crunked
Checka in på 4 olika ställen samma kväll. Denna gång ska det vara på kvällen. Mellan 8 och Midnatt. Själv tog jag den när vi var ute och ölade, men sista incheckningen skedde på Hindens i Enköping??
LocalLocal
Ytterligare en lätt rackare. Checka in 3 gånger på samma ställe. Föga förvånat för en pendlare fick jag denna på en Västerås Centralstation.
SuperuserSuper User
En till badge som visar vilken nörd man är. 30 incheckningar under en månad. Själv behövde jag bara 16 dagar från det att jag började med Foursquare till att jag fick den.
School NightSchool Night
Den här kräver en incheckning efter kl 03.00 en vardag. Som medelålders småbarnspappa kändes den som ouppnåelig, men man kan också få den genom att helt enkelt kliva upp tidigt 🙂
PhotogenicPhotogenic
Checka in på tre platser taggade ”photobooth” En av dem var Coop Forum i Västerås som jag själv taggat, den sista var Stockholms Central, men vilken den tredje var har jag ingen aning om.
OvershareOvershare
Checka in 10 gånger på 12 timmar. Jag fick den morgonen efter ölrundan då jag fick Crunked. Det blev tydligen ett himla incheckande den kvällen.
Road WarriorRoad Warrior
Lite knivigare, för att få denna måste man använda navigationsprogrammet Waze och checka in med. tror det krävdes 3 incheckningar.
16 Candles16 Candles
5 shout outs med frasen ”Happy Birthday namn”. Jag trodde först att man måste gratta vänner på 4sq, men jag fick den när jag grattade Nalle Puh. Sista måste ske i samband med en incheckning.
PlaygroundBabysitter
Checka in 10 gånger på platser taggade ”playground”. För en som besöker förskolor ganska ofta i jobbet var detta ganska enkelt. Men det kan bli knivigare för 20-åringar 🙂
Super Mayor
Super Mayor
En badge som säkert blir knivigare och knivigare ju fler som börjar använda Foursquare, så passa på nu medan det ännu är en hyfsat  liten företeelse. Bli borgmästare på 10 platser samtidigt.
I'm on a boatI’m on a boat
En ganska enkel badge. Checka in på en plats taggad ”boat” eller om det var kategori. Jag tog den på elbakajen i Västerås, Man måste inte vara på själva båten för att checka in.
Celtics Finals 2010Celtics Final – 2010
Jag fick denna genom att skicka en shout ”Go Celtics”. Man behövde inte checka in samtidigt. Om den fortfarande är tillgänglig eller om den bara fanns medan NBA-finalen pågick vet jag inte.
Lakers Finals 2010Lakers Final – 2010
Jag bryr mig inte om basket, jag vill bara ha badges 🙂 Det enda sättet att få både Lakers och Celtic var att skicka en shout med både Go Lakers och Go Celtics, men jag tog dem vid olika tillfällen.
World Cup 2010World Cup 2010
Busenkel badge. Skicka en shout med ”gooooooooooooal!” eller ”Zzzzzzzzzzzzzzz” nu under VM. Det behöver inte vara under någon pågående match.
Edit 2010-07-02
Bing Home TurfBing Home Turf
Jag skickade en Shout ”Go Brazil” När Brasilien spelade och fick denna. Enligt instruktioner jag hittat ska man behöva skicka 2 shouts, men uppenbarligen behöver det inte vara samma lag för sist jag provade var det Spanien som spelade.
Det var de Foursquare badges jag lyckats få. Har lite bekymmer med att få Jobs och Bing Home Turf.
Jobs ska man få genom att checka in 3 gånger på en Apple Store vilket jag är ganska säker på att jag gjort. Någon i Sverige som lyckats få den?
Bing Home Turf får man om man skickar en shout med ”Go Land” under en pågående match med det landet. Tydligen ska man skicka två gånger, men det börjar bli ont om tid.
Någon som har något mer tips om badges man kan skaffa sig i Sverige?


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.