snart 5 år sedan

…Kajsa Bergkvist tog VM-guld i höjdhopp och Emma Green överraskande tog bronset.

Anledningen till att jag har sådan stenkoll på just den höjdhoppsfinalen är att jag satt på förlossningen i Västerås och lyssnade på sportradion.

20050808

Först ville inte NPG åka till förlossningen utan ville se klart finalen först, men Lilleman hade andra planer. När vi kom in lades vi in i ett litet rum med någon apparat för att mäta värkarna. Det verkade inte gå någon vidare nöd på NPG så jag satte mig vid det lilla bordet och lade en patiens. När Barnmorskan kom tillbaka för att kolla hur tätt värkarna kom så visade det sig att apparaten inte var korrekt inkopplad, så hon frågade mig hur ofta de kom.

Varken jag eller NPG hade någon vidare koll på det, jag hade som tidigare nämnts lagt en patiens och NPG försökte lösa ett korsord. Men blicken jag fick från barnmorskan förklarade med all tydlighet vems ansvar det var att hålla koll på värkarna utifall hon misslyckades med att koppla in värkräknarapparaten korrekt.

Nåja, nu fick vi i alla fall flyttas från det lilla lilla rummet, med det lilla lilla bordet till ett stort badrum med egen jacuzzi och till NPG:s stora glädje fanns där en radio så att hon kunde lyssna på fortsättningen av höjdhoppsfinalen.

Medan hon gjorde sig klar att hoppa i badet så blev jag beordrad att ratta in sportradion. Gissa vem som kommer in i samma ögonblick som jag får in rätt kanal samtidigt som NPG med ena benet i badet och andra utanför får en värk.

Jomenvisst var det den glada barnmorskan som tydligt deklarerar att sportradion kanske inte är det viktigaste just nu, med en blick sju gånger värre än den när jag nyss glömde hålla koll på alla värkar.

-Det är jag som vill lyssna hörde jag NPG kvida ur sig mitt i värken, men det örat ville kommandoran till barnmorska inte lyssna på.

Trots den dåliga starten så ordnade sig kvällen till slut. Barnmorskan gick av sitt pass och vi fick en ny som inte alls såg något konstigt i att födande kvinnor också vill veta hur det går i en VM-final i höjdhopp.

Sen vann Kajsa guld och Emma fick brons och Flisan fick en Lillebror.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.