De senaste dagarna har frövisjön formligen invaderats av vadare. För mig som nybörjare med tub och krysshäfte är det rena himmelriket att stå därute och leta bland Grönbenor och Gluttsnäppor efter lite mer unika besökare.
Spovsnäppa
Igår gav det mig ett kryss för en Kustsnäppa och idag kryssade jag Spovsnäppa och den lite vanligare Kärrsnäppan.
Sjön är också mer välbesökt på gott och ont. De där lugna och ensamma stunderna där man blir ett med naturen hittar man knappast just nu eftersom fler än jag vill ut och hitta de lite mer ovanliga gästerna. Men på det positiva planet så får man träffa mer rutinerade skådare och få tips och hjälp med artbestämning och att hitta fåglar.
Idag fick jag t ex hjälp med ett läte som visade sig vara en Smådopping och den har jag hört tidigare utan att veta vad det är.
Bara att hålla utkik på Svalan och se om det blir läge för fler besök de närmaste dagarna.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.