Fiskelycka


Vi fick Abborre till middag idag. Lilleman stod för fångsten. Två inte jättestora men klart grillbara abborrar lyckades killen fiska upp när vi var nere vid Notudden och metade idag på eftermiddagen.
Abborre
Lilleman metade på maggot och jag passade på att agna med mask när vi upptäckte att det fanns abborre vid bryggan. Mest för att slippa löjorna, men också för att jag ansåg att det var bättre chans att få lite större abborre på mask.
Lilleman ville också ha mask, men eftersom maggot sitter kvar längre på kroken övertalade jag honom att man får mer fisk med maggot och det köpte han.
Lik förbannat var det han som drog upp abborre i någorlunda storlek medan jag drog tusenbröder på min mask. Visst hade jag rätt i att man får större fisk på mask, för jag fick en Braxen på kroken som tog hem pris för största fisk idag, men bäst var som vanligt Lilleman med sina två fina abborrar.
Bada, fiska abborre och nu åska. Kan det bli mer sommar och semester än så här?

Nedklottrat den

av

Kategori:

Ettiketter:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg