Grågäss Grågäss Grågäss

Efter att ha fått mina planer grusade av SJ och dåligt väder i veckan tog jag mig äntligen ut till Asköviken idag på kvällskvisten.
Där möttes jag av ett kacklande utan like då 1000-2000 grågäss slagit sig ned för att rasta på strandängarna tillsammans med korna. När två havsörnar majestätiskt gled in över madmarken så tog det hus i helvete när alla gäss och en hel del annat på en given signal lyfte och tog till flykten.
//youtu.be/cw-DZAXJrQE
Tyvärr hade jag mobilen lite väl nedpackad så det tog lite för lång tid för mig att få upp den för att föreviga ögonblicket, men slutklämmen innan de åter slog sig ned på ängen fick jag med.
Ett 100-tal tranor rastade också där men de brydde sig inte ens om att havsörnarna drog in.
Gjorde idag också missen att inte kolla svalan innan jag drog ut i fält, för tydligen hade rödstrupig piplärka observerats mellan Lövsta och stenarna, så jag fick bli krysslös idag, men vad gör det när man fick vara med om ett så vackert skådespel som gässen och örnarna bjöd på.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.