Vi är verkligen överallt

//youtu.be/a_tvT6rawl8
En hel del gnagare som inte har alla koppar i skåpet klagar på Moldes supportrar och snackar om låtstöld osv. Supporterdiskussioner om stöld och plagiat när man använder samma melodi blir lätt patetiska. Framförallt när texterna skliljer sig ganska markant som i exemplet ”Vi är överallt” som många bajare hävdar är en kopia av deras en ramsa, bara för att vi använder samma melodi från 1800-talet, komponerad av Pjotr Tjajkovskij.
Tillbaka till låten som Molde nu påstås ha stulit av oss så är melodin ett lån av Roger Whittakers gamla slagdänga The Last Farwell. Även inspelad av Elvis. Visst hade Normännen kunnat använda lite mer fantasi i sin text, men det kunde å andra sidan vi ha gjort när vi adopterade Millwalls gamla sång ”No One Like us” när vi gjorde om den till ”Alla hatar oss”.
Nej som Gnagare blir jag snarare stolt när jag ser supportrar från andra länder inspireras av oss. Och det är självklart ett bevis på vår devis ”Vi är överallt”, så sluta klaga på att andra snor av oss nu.
 
Supporter


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.