Salskrake är en fågel jag hittills inte sett. Mest troligt för att jag inte letat efter den och för att den inte haft den goda smaken att dyka upp mitt framför mig.
Salskrake
Foto: Lifeart 
Idag på tåget hem surfade jag in på Svalan för att se om det siktats något spännande i krokarna av Västerås och såg att 2 hanar och en Hona av Salskrake observerats i Frövisjön, så jag och Lilleman tog bilen ut dit när vi kom hem och införskaffade oss varsitt X.
Nu har jag dessutom reviderat Lillemans lista en smula eftersom den inte riktigt varit komplett och det visade sig att Rödbena saknades och att han faktiskt sett Gluttsnäppa tillsammans med mig uppe vid Kallax Hamn i somras. Därför var det inte den Mindre Sångsvanen utan Pärlugglan som blev hans nummer 100.
Nu är han uppe i 103 arter med Salskraken.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.