Mer fåglar Tony


Kolymasnäppa
Jag skiter i att Tony kan vara utan mitt fågelbloggande. Jag skriver om fåglar idag igen.
Fast egentligen borde jag inte göra det, för idag dippade jag stort.
På eftermiddagen fick jag ett sms om att en Kolymasnäppa hade siktats i Hjälstaviken. Jag ska villigt erkänna att jag aldrig hört talas om fågeln i fråga, men kollade upp den och det var en riktig raritet. Endast 1 tidigare observation i Sverige.
Nu bar det sig inte bättre än att jag hade problem att ta mig hem på grund av strul på pendeltågen i Stockholm och när jag kom hem så skulle jag på fotboll med Flisan, så något rakt spår till Hjälstaviken fanns inte för min del.
Efter matchen var det bara att göra sig redo och invänta NPG som till min stora glädje kom hem strax efter att vi kommit. Snabbt in och börja byta kläder och ett sista SMS till Jocke som troligtvis redan var på plats.
Ganska omgående ringde han tillbaka. Han hade goda och dåliga nyheter. Den goda var att han fått en fin titt på snäppan. Den dåliga var att han sett den lämna Hjällstaviken.
Extra kul att Jocke fick den, med tanke på att han missade Bronsibisen i Asköviken för några veckor sedan. Men jag tycker att Västmanlands fotbollsförbund borde planera ungdomsserierna lite bättre, så man slipper välja mellan BK30 och fåglar.
Foto: Wikimedia

Nedklottrat den

av

Kategori:


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg