Just idag är jag stark

Jag vet att det är bajens paradlåt, men när jag ser barn komma till skolan och då framförallt de som kommer dit för första gången med tindrande ögon och en tro på livet som vi vuxna bara kan drömma om, då tänker jag på Kenta Gustavsson och denna låt.
//youtu.be/mpCRj-pOR3o
Jag tycker att texten klockrent beskriver en 6-7 åring som precis ska börja skolan.

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida
Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Vore ganska kul om alla skolor började sjunga denna vid skolstart, på samma sätt som man sjunger Den blomstertid och Idas Sommarvisa vid skolavslutningen. För det första för att jag tycker att skolstart är mer viktig att göra festlig än avslutningen. För det andra för att folk ska associera till skolstart när de hör den, och det är alltid lite kul att förstöra för Bajen 🙂


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.