Tacoköttbullar

tacoköttbullar
Idag när jag pratade med NPG i telefon om vad vi skulle äta ikväll så sa hon att hon köpt köttfärs och genast började jag tänka på köttbullar. Lilleman och jag älskar att rulla köttbullar så jag såg redan bilder framför mig hur vi rullade för glatta livet. Samtidigt måste NPG ha fortsatt att prata för plötsligt hör jag henne säga att jag kanske kunde göra tacos.
Bilden av köttbulletrillandet höll för en stund på att rasa samman eftersom Lillemans favoriträtt är just tacos. Men varför inte kombinera det där med att rulla köttbullar med tacos. Jo så fick det bli, jag skulle göra tacoköttbullar.
Det är säkert redan uppfunnet ett tusental gånger i tacotokiga Sverige, men jag hade faktiskt aldrig tidigare ens tänkt tanken.
Jag tog mitt basrecept på köttbullar.
400 gram nötfärs
En näve havregryn
1 msk maizena
1 ägg
1,5 dl vatten
Sen bytte jag ut salt och kryddor mot en påse tacomix och succen var ett faktum.
Serveras med pasta lite tacoaktiga grönsaker, nachos och en klick turkisk yoghurt
Nästa gång ska jag byta ut havregrynen i mitt basrecept mot krossade nachos.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.