Igår testade vi ett nytt evenemang i Västmanlands ornitologiska förening. Höstens artrikaste dag som gick ut på att så många som möjligt skulle ut och skåda och rapportera in så många arter som möjligt. Sen skulle vi avsluta det hela med en skådarpub på SkyBar längst upp i Skrapan.
talgoxe2
För min del började det med att jag vaknade före tuppen utan att kunna somna om, så jag åkte ut till Frövisjön innan solen gått upp och lyssnade när sjön vaknade. Dimman gjorde att jag inte såg en enda fågel så efter ett tag åkte jag ut i skogen istället. Med lite tur skulle man kanske springa på en tjäder eller orre. Men sådan tur hade jag inte.
Kl 8.00 hade vi sedan samling för de som ville och eftersom jag var kontaktperson för dagen fick jag inte välja om jag ville. Ingen dök upp och jag åkte sedan vidare ut mot Asköviken för att få in blåhakar, piplärkor och skäggmesar.
Halv tolv började Benjamins simskola och jag hade lovat att skjutsa dit så en kort paus runt kl 11 fick det bli för att sedan åka ut till Hässlö där jag hittade några sångare och lite annat smått. I sundet mellan Björnö och Hässlö fanns det dessutom lite måsar och sothönor.
Efter att simskolan var slut drog jag ut till Frövisjön igen och avslutade sedan dagen med en tur till en skogsmatning i Fläckebo.
69 arter blev det för min del och för hela Västmanland blev det 122 arter (med reservation för sena rapporter)