Det där med vårpromenader

Jag hade ju börjat se fram emot trevliga vårpromenader och så kommer tidernas bakslag. Jag tror nog att jag fick den finaste vinterpromenaden i veckan.

Det är en vecka med alla sorters väder. Från snöstorm i måndags som fick mig att stanna inne och inte ta en lunchpromenad. Sen var det gnistrande vacker vinter i tisdags och vårvinter i onsdags och idag var det riktig vår igen.

Under onsdagens promenad var det dämpat tyst av snön och då kunde jag äntligen höra talltita i skogen bakom torpet. Jag hade ju hört dem där tidigare, men inte från vägen jag går och har därför inte räknat in dem på skolgårdslistan.

Idag var det blött och slaskigt vart jag än satte ner fötterna. Ganska bra fart på talgoxarna och en gröngöling, men i övrigt ganska låg aktivitet på fåglarna. Tills jag kom till hörnet av den nedre dammen.

Först kom en ensam grågås flygande över mig och några korpar cirklade runt. Sen såg jag en fågel komma flygande lågt i bågflykt över ängen för att slå sig ner i salixbusken en bit framför mig. Varfågel var min första tanke, men när jag fick upp kikaren och spanade in den kunde jag besviket konstatera att det var en nötskrika.

När jag kollade på den såg jag en större fågel i bakgrunden på andra sidan ängarna. en örn kunde jag snabbt konstatera och när jag riktade kikaren kunde jag snabbt konstatera att det var en kungsörn.

Så denna vecka med snöstorm och riktigt skitväder för en vårsugen skådare slutade trots allt med två nya arter på skolgårdslistan. Nummer 85 och 86. Talltita och kungsörn.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.