Nu är påskrallyt över för oss

Efter en riktigt fin förmiddag åkte vi hem och tryckte i oss varsin pizza, fyllde på vattenflaskorna och sen gav vi oss iväg ut igen. Nu skulle vi kryssa och fisktärna stod högst upp på listan.

Ute vid Gäddeholms hamn brukar det finnas fisktärnor så dit åkte vi.

Vackert väder och fin utskikt, men inte en enda tärna, så besöket blev ganska kortvarigt. Istället styrde vi in mot stan igen. På Benjamins förslag åkte vi mot Kristiansborg där vi brukar ha turkduvor. Inte alla gånger, men kanske var tredje och vi hade varit där tidigare en gång, så planen var att åka via Kristiansborg och sedan ner mot färjkajen för att leta tärnor och sedan upp till Kristiansborg igen.

Nu hittade vi en turkduva på första besöket och nere vid förjkajen hittade vi ganska snabbt två fisktärnor. Fast vi fick tuba över folk och båtar in mot Östra hamnen där de flög omkring tills de satte sig på en stolpe.

Vi kände verkligen att vi hade flyt och visste inte riktigt vad vi skulle hitta på här näst. Jag sakande vitkindad gås och Benjamin fjällvråk, men vi låg på samma artantal och ledde tillsammans. Ingen ville ju egentligen hitta dessa två arter, men vi fortsatte och hoppades på båda även om jag misströstade en smula då vitkindad gås av någon anledning är ganska ovanlig häromkring.

Vi drog vidare mot Hacksta där man kan ha tur med fjällvråk, men vi hittade bara ormvråkar. Nu drog vi mot Frössvibäcken och Frövisjön, men tog en omväg där jag hade haft fjällvråk tidigare men ingen vråk där. På väg mot Frössvibäcken såg jag en flock vadare från bilen. Brushanar påstod jag, men Benjamin trodde att jag såg fel och att det var beckasiner som vi hade rätt gott om sist vi var där.

Väl framme kunde vi konstatera att jag hade rätt, salskrake, svarthakedopping och årta kunde också hängas in. Dessa hade vi redan i rallyt, men är trevliga att titta på.

Nu till Frövisjön där vi hade fler brushanar och ytterligare en årta och sen hittade Benjamin 8 vitkindade gäss. Hurra! Nu ledde jag ensam tack vare honom.

På vägen hem hittade vi dock en fjällvråk och vi kommer att stanna på 124 arter var under helgen.

en hel del minnesvärda observationer också. Årta på 4 lokaler, brun glada, brandkronad kungsfågel, sjungande svart rödstjärt.

Sen uppmärksammades vårt Påskrally i radion vilket var kul.

Nu blir det skönt att vila upp sig tre dagar på jobbet innan nästa helg då jag drar på BirdLife Sveriges riksstämma.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.