Vad var det jag sa!!

dsc00006.JPGMitt mardrömsscenario besannades tyvärr igår.
AIK ställde upp med en offensiv uppställning men de blev av med taktpinnen direkt och kom sedan aldrig in i matchen igen.
Hammarby kom ut heltaggade och spelade likadant som när vi mötte dem i våras på SöS, enda skillnaden var att de hade högre tempo och att de var mer offensiva än i våras.
Som jag skrev igår så var det här matchen som kunde rädda säsongen någorlunda för dem, så det borde inte ha varit alltför svårt för herrarna Norling och Novakovic att räkna ut det.
Jag undrar om inte den nitiskt noggranna Norling överanalyserat Hammarby. Att titta på hur de brukar spela på bortaplan och satt sin taktik efter det, räknat med att få initiativet och sedan kunna satsa framåt på samma sätt som mot D.O för en vecka sedan.
Igår hade det nog varit bättre att lyssna till hjärtat och att ha förberett sig på ett offensivt motstånd som sällan skådats på Råsunda.
Alltid lätt att vara efterklok men det är Norlings uppgift att vara lika klok innan matchen som vi andra är efter och det brukar han klara, men man kan inte alltid lyckas.
Jag klandrar honom inte men kan omöjligt ge honom godkänt.
Även om det bär emot så är det bara att gratulera Hammarby och då framförallt tränare Linderot till en taktiskt väl genomförd match.
Frågor som dyker upp i huvudet:

  • Hade Hammarby orkat spela med så hög press om de inte fått hål på AIK så tidigt?
  • Vad hade Norling väntat sig för motstånd?
  • Var jag ensam gnagare att vänta mig ett liknande scenario?
  • Vad gjorde pjuklarven till bajare som satt nedanför mig på östra?
  • Är Dogge Dogelito snabb med hammare och spik eller?
  • Är detta resultat så negativt som man kan tro?