Det börjar dra ihop sig…

… Till guldstrid i Allsvenskan.
De flesta sportbilagor i kvällspressen har visserligen tjatat om guldstriden ett tag, men enligt mig börjar den idag kl 16.00.
Då tar AIK emot Helsingborg på Råsunda. Ett AIK som presterat mer än vad någon kunnat vänta sig under året mot ett Helsingborg som sent om sider börjat leva upp till förväntningarna som folk hade på dem.
AIK har allt som krävs för att fixa hem guldet till Solna, men precis som Norling sa i början av året så krävs det att de maxpresterar, och jag hoppas att de orkar göra det för det har sett lite svajigt ut de senaste matcherna.
En del vill gärna hävda att det beror på att AIK inte räcker längre och att flytet vänder nu, men jag vill gärna skylla det på att AIK spelade två derbyn nyss.
Tittar man bakåt i tiden så visar det sig att efter 32 derbyn så har AIK endast vunnit 7 matcher direkt efter ett derby.
Hur som helst är jag sjukt nervös inför årets match på Råsunda och jag hoppas att AIK kommer att visa fotbollsverige vilka som är bäst och att ett nytt ickederbypublikrekord slås idag.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.