Derbyfrossa

Profilbild för johankarlsson

På tisdag är det äntligen dags för årets första derby på Råsunda.
Jag vet att D.O och BP redan skuttat om kring på Råsundas gräs i år, men en match med BP kommer än så länge inte upp i någon derbystatus.
BP saknar en viktig ingridiens för att lyckas med det, nämligen supportrar.
Sorry brorsan men du är inte en supporter bara för att du bor i Bromma och plötsligt börjat heja på BP.
Nu ska jag inte skriva mer om pojkarna utan försöka fokusera på den stundande riktiga derbymatchen.
AIK har i de två inledande matcherna inte övertygat, men heller inte visat sig svaga.
Mot KFF gör de en direkt dålig match, men de står starka och Kalmar som av en enig mediakår ansågs starka fick vänta på en individuell miss för att få hål på AIK.
Som jag skrev efter Kalmarmatchen skulle det bli ett nöje att se andra lag försöka med den höga pressen och mycket riktigt gjorde IFK-glenn ett tappert försök.
Precis som i min profetia så orkade inte de blåvita att stå upp hela matchen utan AIK kunde vända matchen och åka hem med 3 poäng.
derby.jpg
Foto: Magnus Neck

Nu väntar ett Hammarby som förra året orkade spela en hel match mot AIK med den höga press som krävs för att brotta ner oss.
Ett Hammarby med Petter Andersson tillbaka och i serieledning.
Att de haft en turbulent silly season spelar ingen roll, nu är det derby och jag är orolig för att Hammarby kommer att orka hela matchen.
Skillnaden från förra året är väl att deras backlinje inte känns lika stabil, så kan AIK vinna kampen på mittfältet så ska vi vinna, men det kommer inte att bli lätt och mycket hänger på vår backlinje.
Som Scholes på GF skrev

Får vi en backlinje som är så tekniskt skickliga att de klarar av motståndarens enormt höga press borde våra offensiva spelare få lekstuga där framme. Det känns som att det är det nästa steget AIK måste ta i sin utveckling. Därför hoppas jag inte att Tamandi flyttas över till vänsterkanten då en vänsterfot där blir ännu viktigare än tidigare.

Men det glädjer mig att nu 2007 så torskar D.O ”låtsasderbyn” mot BP medans AIK och Hammarby spelar riktiga derbyn med hög prestige och oviss utgång.
Vem hade trott det för 2-3 år sedan.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.