Brommapojkarna – AIK 0-2

Det är inte ofta jag inte är orolig när det drar ihop sig till match, men igår mot BP så infann sig aldrig den där oron.
Det var en match där AIK bara skulle åka till Stockholms stadion och hämta hem 3 poäng.
Visst var det viktiga poäng och visst har BP sprattlat till lite i början av serien, men inte tillräckligt för att oroa mig.
wilton.jpg
Foto: Magnus Neck
Första halvleken började hyffsat för AIK och BP:s uppdträdande bevisade bara hur rätt jag hade. De påminde mycket om hur AIK agerade mot Malmö borta.
Om syftet var att dra ner tempot så var det ett klokt beslut, för även om AIK försökte skruva upp tempot, så lyckades de bara sporadiskt.
I början av andra halvlek så flyttade BP upp positionerna och skapade en hel del, men aldrig tillräckligt för att hota AIK på riktigt.
Kort sagt var det en riktig skitmatch, med några få positiva tecken, Wilton gjorde mål, Kenny löpte på bättre ute på sin kant, även om det fortfarande är en bra bit kvar till förra årets duracellkantlöpningar.
AIK utnyttjade kanterna bättre och det var fler som fyllde på i straffområdet än mot HeIF.
Vi gjorde också mål på en hörna.
Små tecken på att det är på väg åt rätt håll, men kommer det att räcka mot Halmstad?
Angående hörnmålet så hade Sportbladet en ganska lustig rubrik idag.
Spelarnas Hörnkupp
För mig är en kupp, när någon gör något överaskande elller överrumplande.
I det här fallet så hade Nebojsa låtit spelarna ta fram en egen hörnvariant och allt var alltså väl inövat och enligt planerna.
Vari låg då kuppen kan man undra. Jag läste artiklen både framifrån och bakifrån, men hittar ingenting som tyder på att någon kupp ägt rum.
Taggar: , , , , ,

1 kommentar

  1. Maverick

    Matchen var ett steg framåt i rätt riktning. Spelet var bättre än Helsingborgsmatchen där det var ok. Dock så e vi en bit ifrån fjolåret, men det kommer… 🙂
    Instämmer helt med Sportbladets rubriksättning, blir föga förvånad egentligen. Men nu har t.o.m SVT:s text-tv börjat använda sig av dessa s.k. ”heta rubriker”.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑