AIK – Malmö FF 2-0

AIK besegrade Malmö med 2-0 och genast blev det annat ljud i källan.
Vi har plötsligt förvandlats från krislag till toplag, men om man ska se lite nyktert på det hela så har det om man bortser från Ellos borta aldrig varit någon riktig kris. Skadeproblem, med snudd på kris kanske.
I Mats Olssons AIK har fått flyt tycker jag mig också se tendenser till att Norlings rotationsmetoder skulle vara något positivt. Nu orkar jag inte rota mig tillbaka om just den karln tillhör skaran som klagat och skyllt den så kallade krisen på Norlings ommöbleringar, men det är i alla fall kul att något som för några veckor sedan var negativt plötsligt börjar bli positivt.

Totalt irrelevant bild, men den är beviset på att min bror är en smyg-gnagare
För övrigt verkar det som att många först nu verkar ha förstått att ett tätare matchande och längre säsong kommer att påverka lagen annorlunda än vad tidigare års serier har gjort.
Wernersson pratade på fotbollskväll om att vi tyvärr inte fått fler bra matcher, utan tvärtom fler matcher med dålig kvalitet. Tror fan det, med tanke på att flera lag fortsätter att spela grisfotboll som om serien fortfarande bara hade 14 lag. På lång sikt kommer Allsvenskan att vinna på att ha fler skitgäng. (det är inte bättre lag man fyller på en serie med). Vi ser redan nu en större skillnad på toppen och botten än vad vi gjort på mycker länge och det kommer att göra att de bättre lagen vågar bli ännu bättre. Om några år kanske det sessutom är fler än AIK som fattar att det gäller att hålla igång en hel trupp.
Med tanke på det så tror jag detta första år säkert kan bjuda på mer upp som en sol, ned som en pannkaka och tvärtom, än vad vi sett med t ex djurgården och AIK, då det hos flera lag verkar saknas insikt om att serien kommer att bli lång och mer krävande än tidigare år.
Det blev inte så mycket AIK-Malmö i detta blogginlägg, och det speglar väl matchen ganska bra, det hände inte så mycket de första 75 minuterna.
CH – vilken injektion
Khari – Äntligen
Men var Malmö en värdemätare?
AIK, Allsvenskan, Mats Olsson, kris, topplag, Malmö FF, Wernersson, djrugårdens if


Kommentarer

3 svar till ”AIK – Malmö FF 2-0”

  1. Profilbild för Ejkej

    Hmmmm. Va stolt brorsan för det är väl det ända du har och kommar att lära mig! Att vara en riktig(AIK) supporter ;-). Är ganska snygg i AIK-halsduk!!!

  2. Kul att jag lyckast lära dig någonting. Nästa utmaning blir att lära dig att ända betyder rumpa och det passar inte riktigt in i din mening 🙂
    ”…för det är väl det rumpa du har, och kommer att lära mig!”

  3. Profilbild för Ejkej

    Arsle är ett annat ord också och det passar in på….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.