Fler bananer fån Olsson

Expressens superkrönikör ger sig inte i sin kamp mot bananerna.
Visst behövs det åtgärder för att hindra att fotbollsvåldet ökar och visst ska ingen rasism accepteras på fotbollsarenor, men om han vill komma någon vart i sin kamp, kanske det vore bra om herr Olsson läste på lite och gjorde ett försök att förstå sig på läktarkultur och supporterkultur innan han gick fram med sin penna och fördömmer allt som kan tänkas var något våldsbenäget eller rasistiskt.
banan.jpg
Foto: Magnus Neck
Med tanke på att han är en riktigt bra krönikör så tycker jag banankastningskampen är riktigt otäck, Han är den gemytlige och duktige journalisten som blir trodd och vi supportrar får stå vid hans skampåle. Jag vidhåller att han är medveten om att Banankastningen inte är något nytt påhitt av AIK och Hammarbysupportrar, men trots det fortsätter han att häva ur sig frågor som ”Så det är bara en hädelse att Touray är svart?”
Även om frågan är retorisk så tänker jag svara på den.
Ja Mats, det är bara en händelse, precis som det var en händelse att Thor-André Olsen var norrman och Andreas Isaksson var skåning.
Jag är också fullt övertygad om att Mats Olsson har förmågan att förstå att allting som sker på fotbollsläktaren inte går att konkretisera och personifiera, ändå gör han sig inga besvär för att försöka förstå. Tvärt om gör han allt för att personifiera ett agerande och riktar det mot Pa Dembo Touray.
När Banankastarna ser en djurgårdare så ser Olsson en svart kille som man ska behandla annorlunda. Jag undrar vem det är som är rasist?
Att Touray skulle at det personligt och att Siggi blir upprörd säger väl ganska mycket om apornas stoppa huvudet i sanden mentalitet.
Har ingen berättat för dessa två vad som väntar inför ett Stockholmsderby?
Man kan tycka vad man vill om vissa beteenden, men att strunta i att informera om det är inte direkt proffesionellt.
Banankastning, Pa Dembo Touray, Mats Olsson


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.