Gnagarforum i form

Efter jobbet tittade jag som vanligt in på GF för att skumma igenom dagens skörd av inlägg.
signaturen Snuttefilt (inte samma som hamnade i min baslåda), hade startat en diskussion angående AIK:s nyöppnade butik The Terrace.
Han var orolig för att AIK var på väg ifrån kärnverksamheten och undrade vart gränsen går, hur mycket kan man som supporter acceptera.
Han snuddade också vid Charlies (VD) attityd mot oss supportrar då vi ibland hyllas som den 12:e spelaren och ibland kort och gott bara kallas kunder.
Jag förstår vad snuttefilt menar och visst har han en poäng, men jag tror inte att det finns något att bekymra sig för än.
Att vi blir kallade kunder, när Charlie pratar ekonomi och bolag är fullt förståeligt. I grund och botten är han själv en AIK-supporter och jag tror att han värderar klubbens själ högre än vad många andra i samma situation gör.
Angående breddningen av verksamheten till en klädbutik så ser jag större samband mellan en klädkedja och ett fotbollslag än en arena och ett fotbollslag.
Sambandet är målgruppen, en klädkedja som riktar sig till män mellan 20 och 50 år som också är den grupp som går och ser på fotboll mest.
Men frågan kvarstår, var går gränsen för vad AIK ska pyssla med. Mortex på GF definierade det bra, ”Det ska ske i linje med de värden AIK står för”.
Problemet är bara att det är svårt att definiera de värden som AIK står för, vad de är för mig behöver inte vara samma som det är för Mortex. Vems definition ska gälla.
Bara jag slipper se ett AIK som blir som FC Köpenhamn eller gud förbjude FC Salzburg.
Hoppsan, jag glömde skriva om det jag tänkte.
Nämligen att det var positivt att nivån på GF åter stigit till en mer klok, sansad och konstruktiv nivå.
Ingen saknar Vagabonden
AIK, The Terrace, Gnagarforum, Moderna fotbollen


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.