Snart dags för AIK-Malmö FF


Äntligen är det dags att visa resten av fotbollssverige att AIK kan spöa annat än bottenlag. Hur nu någon kan få Helsingborg till ett bottenlag. Det är också kul att höra från småbröderna på söder- och östermalm, att AIK:s segersvit inte bevisar någonting. ”Att vinna mot skitgäng är ingen värdemätare”. Det tyckte nog BP mot aporna, och Örebro mot bajen.
aik-mff.jpg
Foto: Magnus Neck
Vår motståndare Malmö FF kommer till Råsunda utan avstängde Junior och ljumskadade Skoog. De senaste 10 åren har Malmö bara lyckats vinna på Råsunda 2 gånger, 1 gång har det slutat oavgjort och resten av matcherna har AIK vunnit.
Jag skrev inför AIK-Örebro att jag gärna såg att traditionen upprepade sig och det gick bra den gången, så jag fortsätter att hoppas på att traditionens makt är stark.
I AIK är jag annars mest bekymrad över att vår vänsterkant ser så svag ut. Visst gör Tjerna ett bra jobb, men det är inte den optimala platsen för honom. Rubarth som är en favorit visar sig gång på gång för otränad, eller skadebenägen för att på allvar komma tillbaka. Jag säger att det är prio ett för AIK att hitta en vänsterbreddare som går rakt in i startelvan.
Nu är det bara att hoppas på att vädret håller sig någorlunda vackert så att matchen lockar 25 000+ som sjunger fram AIK till en femte 3-poängare på raken.
Sist AIK vann 4 raka allsvenska matcher var 2001 då vi avslutade serien med 4 raka, däribland den klassiska 5-2 segern över hammarby. Ska vi hitta en längre segersvit får vi backa till 1999 då vi mellan den 28/6 och den 21/8 vann sju allsvenska matcher på raken.
Om fyra omgångar vet vi om det rekordet står sig.
Allsvenskan, AIK, Malmö FF

Nedklottrat den

av

Kategori:

Ettiketter:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg