Kristian Haynes till Trelleborg

Kristian Haynes återvänder till Trelleborg efter två och en halv säsong i AIK.
En övergång som inte var helt oväntad. Efter en lysande debutsäsong i AIK där han var med om att plocka upp oss till Allsvenskan igen blev 2006 ett skadedrabbat år för Kristian och efter det har han inte lyckats ta sig tillbaka till den form han hade 2005.
haynes.jpg
Foto: Magnus Neck
Även om det sista minnet av honom är att han surnade till när han inte blev inbytt och valde att lämna bänken, med avstängning från träning som följd så minns jag honom som en lojal spelare som spelade där Norling behövde honom, utan att gnälla. Han spelade vänsterback en lång period 2005, trots att han är forward.
Även om han ser tunn ut och kanske inte räckte till i Allsvenskan så var han för mig en hårding som gav allt för laget. Ett bestående minne av honom är den magiska kvällen i Västerås då han inför 10 000 tillresta gnagare spelade 75 minuter med ett nästan avslitet korsband, samma korsband som sedan hindrade honom från vidare succe i svartgul dress.
Kristian själv säger till AIK.se

– Det har varit fantastiskt att vara med om och få uppleva säsongerna i AIK. Jag hade gärna varit kvar, men vill spela mer fotboll och måste prioritera speltiden. Att få uppleva publiken och de härliga fans AIK har över hela Sverige är en stor erfarenhet, säger Kristian Haynes.

Tack för allt Kristian
Nästan samtidigt som AIK publicerar nyheten om Kristians flytt så nås jag av nyheten att en Allsvensk klubb lagt bud på Gefles René Makondele, en spelare som mycket väl stämmer in på epitetet ”Grytomrörare” som hela GF surrat om under sommaren. Kan det finnas något samband?
allsvenskan, AIK, övergångar, Trelleborg, Kristian Haynes, gefle, makondele


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.